marți, 21 septembrie 2010

Milka isi bate joc de noi cu gratie??

Sponsori:

Iti dai seama ca am facut ochii mari cand am vazut pe Mediafax o stire (chiar si publicitara) despre cel mai ravnit job - animator de vacutze. Bine, nu ma vedeam animand vacutze, lol, insa m-a starnit si mai mult faptul ca e o chestie publicitara (are P intre paranteze) si ca se ofera 10.000 de euro pe luna. Si ca e pe Mediafax, un site de stiri extrem de serios. Deci erau toate ingredientele pentru a fi usor bulversat.

Evident ca am cazut in capcana. Voluntar. Stiam ca asta se va intampla. Dar n-am putut rezista. Si am cazut intr-o capcana si mai mare, scriind acum despre treaba asta pe blog. Asta e, cand esti manipulat cu gratie, iti place pana si tie.

Caci asta face reclama asta. Te manipuleaza cu muuuulta gratie. Adica iti ataca doua din pulsiunile fundamentale in toata lumea si mai ales in Romania. Cea pentru un loc de munca bine platit si cea pentru umor. Deci doua (grele) dintr-o lovitura, cum ar veni.

Ok, hai sa incepem sa vorbim mai pe romaneste.

Deci totul este, de fapt, o campanie prin care iti livreaza ei in cap ideea ca ce bun e laptele ciocolatei lor. Si evident ciocolata... Ca vacile sunt vesele, ca asta e o traditie la ei si, cu cat sunt mai vesele, cu atat dau lapte mai bun din care fac ei ciocolata. Este vorba de Milka, desi afli foarte greu treaba asta.

Foarte foarte frumos. Ma bucur ca e asa. Reclama mi-a transmis o stare pozitiva. Si vedeam vacutzele pascand printre crestele muntilor, cu un baci roman cantandu-le si spunandu-le bancuri. Daca tot le-am facut reclama gratuita, s-o fac pana la capat si sa-ti arat si site-ul campaniei care este AICI.

De ce cred ca isi bat joc de noi

Stii, ei par foarte seriosi cu tot proiectul lor, inclusiv cu animatorul de vacutze, cu orasul, cu locuitorii, cu traditia si tot tacamul. Si cine nu vrea sa distreze vacile pentru 10.000 de euro pe luna, lol?

Problema e una singura: Cred ca Milka isi bate joc de noi. De ce? Pentru ca daca citesti atent ce scrie mic, mic jos, iti dai seama ca totul e o facatura. O pacaleala. Ca oferta nu exista, ca povestea e o inventie, ca totul e un vis de-al advertiserilor ciocolatei. Oare e legal sa faci asta? Sa pacalesti lumea? Sau sa-ti bati joc de ea, mai pe romaneste?

Simtul umorului?

Ok si voi si Milka o sa-mi spuneti ca n-am simtul umorului. Eu il am, sta foarte bine. Mi-e teama ca unii compatrioti de-ai mei, rupti de foame, care vor da navala pe anuntul cu vacutele, s-ar putea sa n-aiba simtul asta al umorului...

In concluzie, o reclama cuminte, fara chestii stridente si fosforescente pe site iti poate baga in subconstient (ca asta face) niste lucruri pentru care ar fi trebuit sa se chinuie mult mai mult. Asta celor destepti. La prosti probabil o sa le trimita mailuri si o sa le spuna ca n-au castigat dar ca Milka e cea mai tare...

M-am dus si pe site-ul Milka. Acolo e si mai groasa treaba. Adica te pun sa le cumperi ciocolata pentru a intra in promotia cu animatorul de vacutze. Te doare capul... :) Sa-ti mai spun ca orasul Alpenlachen nu exista?

Sigur nu pot sa nu remarc faptul ca toata campania este maxim de geniala. Si insidioasa in acelasi timp. Adica te lucreaza exact unde trebuie sa te lucreze. Cautand pe Google despre reclama am aflat ca acest tip de advertorial a aparut peste tot prin presa romaneasca. Deci daca nu l-ai vazut inca, sigur o sa-l vezi.

Problema e ca eu unul o sa fiu de acord cu astfel de practici doar cu o singura conditie - atunci cand chiar voi vedea o marmota impaturind ciocolata :)

PS: partea cu adevarat amuzanta e ca, la valoarea lor, era atat de simplu ca oferta chiar sa fie reala :)

Vezi si:
- Vodafone se tine de glume. Proaste...
- Exclusivitate. Inventia secolului: ciocolata care slabeste
.
Twitter
Facebook

5 Pareri. Comenteaza:

Dili spunea...

nu stiu nenica, eu am deviat din traiectoria dreapta a gandului bovin cand ai zis "vacute fericite" - oare cine ar putea determina gradul de multumire la animale.... cred ca ar fi trebuit sa angajeze si psiholog personal al vacutelor si dupa aia animator... (ietete, din 2008 http://metropotam.ro/La-zi/2008/02/art8570962306-Jobul-saptamanii-Psiholog-de-animale-pet-shrink/)

Ana spunea...

Deci acum pe bune...chiar e posibil sa ii faca pe prosti sa cheltuiasca banii pe sms-uri pe o farsa?
Adica...e chiar revoltator.
[???]

VictorCh spunea...

Ca sa nu-mi "moara" iarasi pe-aici prea-lungul comentariu, mai bine il impart eu dinainte in fragmente:

1. "...cine nu vrea sa distreze vacile pentru 10.000 de euro pe luna, lol?"
Pt ca vacile alea sa fie CU ADEVARAT fericite, n-ar trebui ca o conditie principala pt animator sa fie o... "dotare nativa" exceptionala? :P :D
2. "...Milka isi bate joc de noi. De ce? Pentru ca daca citesti atent ce scrie mic, mic jos, iti dai seama ca totul e o facatura. O pacaleala. Ca oferta nu exista..."
Cata vreme jos SCRIE (chiar si mic-mic-mic) - NU, nu e o facatura. O pacaleala... mda, dar numai pt cei care nu citesc tot textul. Si n-au de pierdut prea mult (doar ceva timp si prea putini bani) pt lectia pe care o invata "pe pielea lor": citeste TOT!
3. "...te pun sa le cumperi ciocolata pentru a intra in promotia cu animatorul de vacutze."
Nu, nu "te pun": cumperi ciocolata DOAR daca vrei tu cu tot dinadinsul sa intri in promotie! (Ei TE INVITA, nu-ti impun!)
4. "...orasul Alpenlachen nu exista"
Daca ar fi existat cu adevarat, totul ar fi fost in regula? SAU: cu ce impieteaza asupra cetateanului oarecare (amator de animat vacute sau nu) "aluzia" la un oras inexistent? Are vreo influenta asupra deciziei sale? (Eventual doar daca verifica sa vada UNDE ar urma sa fie desfasurata activitatea - da' atunci ar fi doar o "atragere de atantie" in plus ca oferta nu-i reala; si cine initiaza asemenea cautari in principiu cam si gandeste, deci probabil ca ar fi mai greu de pacalit...)

VictorCh spunea...

5. "Buba" MARE e in ALTA parte:
"Trimite codul prin SMS la 1850..."
a). Eu inca n-am auzit de vreun numar din asta scurt de telefon taxat la fel ca numerele "normale". Daca SI ASTA e la fel, trebuiau - din bun-simt dar SI CONFORM LEGII - sa precizeze langa reclama SI tariful ("cu caractere de aceeasi marime si de acelasi tip").
b). Chiar daca tariful este normal, intrucat este vorba despre o "tragere la sorti" exista riscul ca vreun oarecare cetatean (mai... "sarac cu duhul") sa trimita ENORM de multe SMS-uri (dupa cumpararea tot atator "table" de ciocolata) pt a-si spori sansele INEXISTENTE - lucru care ACOLO, langa (sau SUB) text, NU este specificat (nici macar cu litere FOARTE mici). (Si unde mai pui ca isi ruineaza nu numai bugetul, ci si sanatatea, mancand atata ciocolata - ca daca TOT le-a cumparat pt promotie, CE sa faca cu continutul ambalajelor de care "avusese el nevoie"?)
Altfel - pt cine gandeste - NU "te pun sa le cumperi ciocolata", caci ofera si alternativa de a reveni pe "saitul" lor dupa data de... etc.

VictorCh spunea...

6. "...la valoarea lor, era atat de simplu ca oferta chiar sa fie reala"
Nu, n-ar fi fost catusi de putin simplu!
Chiar neglijand (!) faptul ca exista riscul ca intre competitorii pt ocuparea atat de putinor locuri de munca atat de bine platite sa se declanseze o adevarata bataie (fizica) "la usa firmei", mai interveneau o serie de probleme legale si administrative: contract de munca (pe CE durata? in ce conditii? Cu ce prevederi, ce clauze?), asigurari de tot felul (incepand cu cele de sanatate), "fisa postului" (oare CATE ore-om ar fi fost irosite incercand sa fie conceput un program FEZABIL prin care angajatul sa "fericeasca" vacile?), etc. (Ganditi-va nu mai departe decat la instructiunile referitoare la "normele de tehnica securitatii muncii"!)
Si-apoi - UNDE duci omul ca sa-si indeplineasca functia? Voi credeti ca "Milka" CHIAR ARE turme de vaci? Ar trebui sa le cumpere (sau "sa le ia cu chirie" =)) ) Un adevarat cosmar administrativ-legal-logistic. Brrr! DE CE "sa-si aprinda paie-'n cap"?

Dili: Ca "poanta" e buna, ca realitate e o falsa problema: e treaba angajatorului stabilirea modului in care urmeaza sa determine gradul de indeplinire a "indatoririlor profesionale" ale angajatului evaluand rezultatul activitatii acestuia.

anita: Chiar daca-i "revoltator", "posibil" ESTE - da' nu-'i si legal!

Trimiteți un comentariu