joi, 2 septembrie 2010

Incalzire in pardoseala. De ce incalzire in pardoseala?

Sponsori:

Incalzire in pardoseala. Urmeaza un articol usor promotional. Dar nu intru totul, pentru ca m-am uitat de curiozitate pe site-ul oamenilor astora si am gasit niste fapte chiar interesante. Daca as sta la casa si as avea pardoseala, sincer m-ar tenta o chestie din asta. O sa-ti spun imediat de ce.... Cred insa ca merge si pe sub un parchet de apartament, de exemplu...

Covorasul electric, una din variantele de incalzire in pardoseala

Caldura este o chestie constiincioasa. Adica nu e rebela cum eram eu in liceu. Ea respecta legile fizicii si se ridica. Ei, cica daca ai radiatoare sau calorifere din alea traditionale, caldura se ridica asa cum am stabilit si se duce din ele direct in tavan. Si dupa aia, dupa ce se aduna suficienta caldura sus, se indura sa ajunga si la nivelul oamenilor. Ca sa ne incalzeasca pe noi si pe alti frigurosi ca noi.

Cu sistemul asta de incalzire in pardoseala, caldura pleaca direct de jos de la podea, trece pe la tine, te incalzeste, isi face treaba si abia apoi ajunge in tavan. Este exact diferenta dintre o femeie buna si una mai putin buna, daca intelegi ce vreau sa spun...

Mnoa, ca tot vine frigul si astea, daca va intereseaza cumva spetza, puteti gasi mai multe aici. Bafta si daca e bine, vin si eu intr-o vizita, ca astia ai mei nu vor da caldura decat prin noiembrie, decembrie... parca vad, cand deja pinguinii vor fi inghetat de mult de frig la mine in apartament...

.
Twitter
Facebook

3 Pareri. Comenteaza:

Anonim spunea...

o singura problema ar putea exista, si stiu din experienta:)se vede orice fir de praf de pe jos si trebuie sa cureti mereu gresia sau parchetul.

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

hm da? ei, pa te obliga sa pastrezi curat :D:D

VictorCh spunea...

Incalzirea prin pardoseala ("planseu cald") nu este inventie noua, asa isi incalzeau romanii de odinioara baile publice (vestitele terme romane), chiar daca atunci incalzirea nu era electrica sau cu tevi de apa fierbinte ci pe sub pardoseala, prin niste canale special construite din caramizi, trecea fumul focurilor cu care era incalzita apa pt baie.
E foarte ispititoare ideea de a putea umbla "in picioarele goale" pe gresia apartamentului si (chiar si in sezonul rece) in loc sa simti ca "iti ingheata picioarele" sa ai senzatia de caldut, dar eu m-am razgandit REPEDE atunci cand - pe unde am vazut eu CANDVA asa ceva - am constatat cum se ridica in aer tot praful care initial se depusese pe pardoseala (dupa ce era intai "macinat" prin calcare repetata); asta - fara a mai mentiona "bucuria" de care ai parte cand se defecteaza instalatia si trebuie intervenit pt a o repara.
Pe vremea aceea respectiva instalatie era facuta artizanal din tevi de apa calda care "serpuiau" prin grosimea planseului (ceea ce era vizibil era doar o gresie bine aplicata pe pardoseala) si era eficace. Tot pe vremea aceea nu erau disponibile "termopane" etanse, astfel incat accept ideea ca acum poate nu s-ar mai depune pe pardoseala atata praf care ulterior sa se ridice inapoi in aer (desi...), dar dezavantajul dificultatii eventualelor reparatii nu vad CUM ar putea sa nu persiste.

Trimiteți un comentariu