joi, 16 septembrie 2010

Defectele mele...

Sponsori:

Un post interesant, ma gandesc, pentru cei care ma cunosc sau care viziteaza Anti-Plicti mai des. Nu sunt perfect, nici nu am pretentia asta. Si pentru ca m-am laudat destul in posturile trecute, hai sa vedem pe scurt si ce defecte am. Sau sa iau unul singur la puricat? Vedem...

Sunt mult prea tolerant. Da. Dar stii de ce? Pentru ca inteleg destul de repede fenomene si sisteme... inteleg la fel de repede resorturile pentru care cineva vrea sau e nemultumit de ceva... Inteleg, cred, tonul pe care spune ce spune si atunci manifest intelegere. Ii dau un feed-back conform asteptarilor, sa zicem, care sa-i tina drept "pansament".

Asta e bine pe de-o parte, insa eu o consider un defect. Stii, toti oamenii pe care i-am cunoscut se raporteaza intr-un mod mai respectuos la... "dobitoci". Adica frate, "ala e dur, nu sta la discutii... are pareri bine conturate si nu abdica de la ele". Multi pe care i-am cunoscut pun botul la astfel de situatii si tind sa se plaseze pe o pozitie de relativ respect si interes fatza de asa ceva.

Daca eu dau din cap cand imi vorbeste cineva... ii spun politicos ce-am de spus si am grija sa-i menajez sentimentele, sau sa nu i le agit inutil, printr-un pic de empatie... subconstientul tau iti spune probabil ca nu sunt un pericol pentru tine... Ca nu-ti produc nimic negativ. Si atunci sunt sanse sa spui ca-ti sunt un fel... accesoriu la chei.

Eu ma cert foarte rar si atunci fac destul de urat. Trebuie insa sa ma enervezi tare sau sa fii foarte absurd si s-o tii pe a ta. Atunci izbucnesc. Insa pana la cazurile astea extreme imi place sa cred ca sunt, cum spuneam, destul de tolerant, intelegator si empatic. Chestiile astea mi-au aduc, of course, si avantaje. Indiscutabile. Insa in Romania zilelor noastre eu le consider pe langa avantaj si unul din defectele mele majore.

Vorba primarului Oprescu - "trebuie sa fim duri, trebuie sa muscam din ei". Trebuie sa nu prea stam la discutii, as adauga eu.

Pentru ca m-am lungit ca sa detaliez si sa explic fenomenul de sus, ma raportez la atat. Despre alte defecte datile urmatoare. Poate facem un serial (Doamne fereste!:)


Twitter
Facebook

5 Pareri. Comenteaza:

Dili spunea...

practica, Cipriene, practica, asta ramane de capatai pt cei ce te cunosc nitelus, da' iontrebarea e... mie-mi spui cand ai ceva de zis daaa? :DDD

Anonim spunea...

Inspirat de acest post declar pe persoana fizica, care este, defectul meu. Defectul meu este ca nu imi recunosc defectele :))

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ dili - mey am spus ca-s tolerant nu tolomac :D glumesc da in principiu spun ce am de spus... comunicarea nu e unul din defectele mele :) nu?

@ anonim - hm, iti dai seama ca m-ai ametit, nu? :)

Dili spunea...

daaa :-)) deci nuuu :-)

VictorCh spunea...

Asta-i snobism "pe dos" - sa-ti prezinti calitatile botezandu-le defecte.
Si eu am un puternic simt de empatie, si poate-o fi calitate, poate-o fi defect (dpdv al ALTORA) - da' mie TARE-mi face necazuri: de multe ori ajung acasa durandu-ma PE MINE capul din cauza necazurilor ALTORA!

Trimiteți un comentariu