joi, 30 septembrie 2010

Atentie!! NU dati parola de la blog NIMANUI, sub nicio forma

Sponsori:

Ce crezi ca gasesc in inboxul de mail? Urmatorul mesaj: Buna ziua. Datorita numarului mare de bloguri inactive pe Blogger.com toti administratorii acestora sunt nevoiti sa intre pe http://inactivblog.blogspot.com si sa confirme ca exista inca activitate pe acestea. In urmatoarele zile toate blogurile inactive vor fi sterse. Va multumim, echipa Blogger.com. Si intri acolo si-ti cere numele blogului dar si parola.

Fratilor bloggeri de pe Blogspot, daca primiti mesajul asta eu asa sugera in felul urmator: stergeti-l. Eu asa voi face. Nu vreau sa hotarasc in numele vostru... poate o fi naibii adevarat. Eu insa NU CRED. Am cateva argumente.

In primul rand, limbajul in care e scris este stangaci. Eu lucrez cu limba, cu vorbele, imi dau seama de diferenta intre un mesaj profi si unul semi-profi. "Datorita numarului mare...", scrie acolo. Se spune corect - "din cauza numarului mare..." Apoi mai spune "administratorii vor fi nevoiti...". A fi nevoit nu e verbul pe care un profesionist l-ar folosi aici. Ar fi spus ori sunt obligati (si ar fi fost o masura de fortza) ori trebuie... In niciun caz "sunt nevoiti."

"Sa confirme ca exista inca activitate pe acestea" - iarasi e o formulare stangace... Mi-e greu sa explic aici dar flerul meu asa-mi spune.

Apoi numele blogului este inactivblog.blogspot.com - suna strict romanesc... Daca ar fi in engleza inactiv are "e" la sfarsit... deci ar fi fost "inactiveblog". Mai mult, trimite oare Blogger mesaje in romaneste??

Si si mai mult decat atat, daca te uiti AICI vei vedea la un moment dat citat un pasaj din politca Blogger. Suna asa: "Blogger accounts and Blog*Spot addresses do not expire. Therefore, we can't take away somebody's blog address to give to you". Adica asa: "conturile Blogger si adresele Blogspot nu expira. De aceea nu putem lua nimanui adresa pentru a o da altcuiva"... Asta ar fi pe scurt si pe rapid treaba...

Nu stiu daca ati mai primit si altii mesajul asta sau eu sunt victima vreunei tentative de atac mai aparte :) In primul caz in care ati mai primit si altii treaba asta, si ati raspuns apelului din email SCHIMBATI-VA IMEDIAT PAROLA.

In cazul in care mesajul ma vizeaza strict pe mine, am urmatorul mesaj: ba baieti, chill... Iara daca (sigur) nu intelegi in engleza, va spun in romaneste: gasiti-va pe altul... sau cantati la alta masa :)

PS: catre bloggeri - poate faceti cumva sa raspanditi mesajul asta. Nu ai de unde sa stii ce ar face niste dementi care intra prin conturile voastre sau ale altora...

A aparut AntiPlicti.ro - citeste acolo:
- Vedetele cand erau copii mici - poze
- Benzina Efix. Reclama geniala. Nu putea fi decat romaneasca - video
.
Twitter
Facebook

1 Pareri. Comenteaza:

VictorCh spunea...

Mesajul asta e caracteristic pt ca se refera la bloggeri, dar eu am primit O MULTIME de mesaje, ba prin mail, ba prin mess, ba prin Skype, chipurile de la (sau "din partea", desi trimise de altcineva) unor contacte de ale mele din lista de contacte, toate cerand (care la modul imperativ, care implorator, care in limbaj quasi-oficial, ca in acest mesaj al dumitale) sa comunic parola de mail. La destul de multe am muscat in sensul ca mi-am deranjat inutil contactele intreband daca respectivul mesaj provine intr-adevar de la ele (sau vine din partea lor), inainte de a-mi fi dat limpede seama ca probabil s-a pornit o campanie de strangere de parole. Presupun ca e cam acelasi lucru si pe bloguri.

Trimiteți un comentariu