marți, 10 august 2010

Scena in autobuz. Femeia vesnic nesatula :)

Sponsori:

Caldura mare. Autobuzul mergea agale, semigol, sfidand caldura. In autobuz - eu. Sfidam si eu caldura si mergeam agale odata cu autobuzul. N-aveam ganduri prea multe in cap, doar broboane pe frunte. La o statie se deschid usile si cine crezi ca intra? Un sot si o sotie la vreo 60 de ani. Ea se aseaza in fatza mea, el pe cealalta parte a autobuzului.

Nu trec 20 de secunde ca femeia ii spune sotzului ceva ce am auzit la zeci, poate sute de femei in viata asta: treci pe partea asta, ca uite e un loc in spatele soferului. El nici nu mai conteaza daca a trecut, pentru ca problema e alta: femeia... ea stia unde trebuie sa stea barbatul ei... (!?!)

Din nu stiu ce motive magice si probabil maligne, barbatul nu statea bine acolo unde statea. Deci trebuia corectat si adus pe partea noastra. Si mie mi-au mai facut partenerele de viata asa, sau au avut tendinta :)

Sexul frumos sa nu se infurie la asa ceva, caci chiar se intampla. Asa faceti :) Multe... ca sa nu zicem ca toate. Ele stiu ce, cand, cum, unde si mai ales cat trebuie sa faca barbatul o activitate. Iar barbatul se supune placid, ca... barbatul :)

De ce face femeia asa? Poate-mi spuneti voi. Eu am o singura concluzie, care de fapt ii apartine lui Prince: "maybe you're just like my mother - she's never satisfied" :)
Vezi si:
- O scena memorabila si un pic de romantism, ok? - video
- Barbatii raman barbati - video
.
Twitter
Facebook

9 Pareri. Comenteaza:

Zenna spunea...

De ce face asta? Pentru că bărbatul îi permite.

Nu suport acel gen de femei! Bărbatul nu e un animal ca să fie dresat şi nu spun doar aşa, ca să mă aflu în treabă. Sper să nu arunce nimeni cu roşii în mine, dar nu-mi plac femeile autoritare şi bărbaţii care se supun. Şi nici invers. Fiecare trebuie să fie liber să se manifeste aşa cum doreşte, fiecare să lase de la sine atunci când există un scop comun, dar asta nu înseamnă să te comporţi cu celălalt ca şi cum ar fi un subaltern sau un şef.

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

nu arunca nimeni cu rosii, chiar e de apreciat commentul tau. da, pare logic ce spui. numai ca libertatea asta totala e de apreciat intr-o lume perfecta. noi traim intr-una imperfecta, in care cel mai smecher razbeste... asta nu inseamna ca nu trebuie cautata, cu orice pretz, perfectiunea de care vorbesti tu.

Zenna spunea...

Eu nu vorbeam de perfecţiune, ci de o mai bună înţelegere. Nu vorbeam nici de libertate totală, pentru că trăim într-o societate şi mai ales dacă eşti căsătorit, sunt anumite reguli scrise sau nescrise cărora te supui dacă vrei ca lucrurile să meargă bine.. :)
Când eşti cu cineva şi acel cineva te tratează mereu ca femeia din articol, unde mai e liberatea de a fi tu însuţi, de a alege? Devii o marionetă. Dacă el va proceda aşa mereu, femeia mereu va profita. E slab, iar ea autoritară.

Raluk spunea...

esti rau. poate pe partea ta de autobuz era umbra si pe cealalta nu. te-ai gandit si asa?
acum ca sa trecem la subiectul mai mare ma gandesc ca omul ala este fericit: daca e moale si controlabil si-a gasit fix femeia care sa il controleze si invers...asa daca erau amandoi controlabili nu era bine, daca erau autoritari iarasi nu era bine.
sau mai simplu dupa, sa zicem, 40 de ani de convietuit impreuna omul era atat de destept cat sa nu intre in gura femeii...
sau poate ea vroia sa il aiba alturi...chiar si dupa o relatie de 40 de ani...
vezi cate laturi ale aceleiasi povesti???
si acum ca sa multumim publicul masculin: da femeile autoritare sunt de condamnat:D

Anonim spunea...

Traim in MATRIARHAT si asta ne omoara. Incet, dar sigur femeile iau locul barbatilor in functiile de conducere, iar subiectivismul lor naruie locul in care ''domnesc''.Femeia sefa, chiar si numai in familie, daca nu este si inteligenta poate distruge echilibrul unei relatii. Sunt totusi si exceptii...dar despre ele voi vorbi in episodul urmator.

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ zenna - dar nu e greist ca cauti perfectiunea. iar un cuplu care se intelege bine se poate ca a atins-o, nu?

@ raluk - sigur ca sunt rau. muhaha. si in viata ca si intr-o relatie raman la parerea ca vinovat nu e cel care controleaza ci cel atat de slab incat sa se lase controlat.

hm, chiar m-am uitat sa stii si nu era mai soare pe partea aia... cred ca la un moment dat devine tic sa-l pisezi pe celalalt la cap. multumiri ca te gandesti si la publicul masculin :D

@ anonim - total de acord cu tine. tot asa o sa fie. daca nu mai rau :) se emancipeaza din ce in ce mai mult, rezista mai bine crizei, traiesc mai mult... deci specia asta feminina o sa ne supravietuiasca tuturor. sa le vad atunci cand or ramane singure ce-or face :)

Ana spunea...

Imi place foarte mult cum ai reflectat intamplarea asta.:)
Nu toate sunt asa,nu toate care vor sa fie si reusesc...dar cel mai frumos este atunci cand se creeaza un echilibru,nu cand doar unul din ei se impune (pt ca celalalt daca nu are aceeasi putere se simte folosit)...sau cand amandoi se bat pt a castiga "tronul".

VictorCh spunea...

IAR am scris prea mult, IAR tre' sa-'mpart comentariul in bucati:

Fara legatura cu intamplarea relatata, ci strict doar in legatura cu mutatul de pe o parte pe alta in interiorul vehicolului - o anecdota (eu am trait-o - cu vreo patru decenii in urma - iar ulterior am auzit-o povestita ca "banc", dar nu stiu daca bancul o fi fost generat de intamplare sau daca intamplarea o fi fost generata de faptul ca cetateanul cunostea dinainte bancul si l-a pus in aplicare):
Intr-un tramvai urca prin usa din fata a vagonului un cetatean "aghesmuit". Vagonul nu prea plin, majoritatea scaunelor ocupate de femei, aproape nici un barbat. Individul se clatina o vreme, tinandu-se de o bara si privind lung la femei, apoi declara (aratand cu mana intai spre o parte a vagonului, apoi spre cealalta): "Toate femeile din partea asta-'s curve, si toate cele din partea asta-'s proaste!" Una dintre femeile vizate se "ofuscheaza" vehement: "Vai, da' CUM poti sa spui despre mine ca-'s curva? CE, stii dumneata de undeva ca mi-as fi inselat barbatul? Sa stii ca nu mi-am inselat barbatul niciodata!" - la care el raspunde calm: "Pardon! Mata treci in partea ailalta!"

Referitor la intamplare - consider si eu ca are dreptate Zenna: acest gen de autoritarism este cu totul nepotrivit in viata de cuplu, indiferent din partea caruia dintre parteneri ar veni.

Raluk: 1. FOARTE rar are un vehicol de transport in comun (chiar si un tramvai, dar cu atat mai mult un autobuz sau un troleibuz) un traseu rectiliniu, fara viraje - si la viraj umbra "se muta" de pe o parte pe alta a vehicolului, deci explicatia asta "nu tine".
2. Femeia isi chemase "subordonatul" pe partea ei mentionand ca era liber un loc "in spatele soferului", nu langa ea - deci "nu tine" nici explicatia ca si-l voia aproape.
3. IN ACEST CAZ - da, EA e de condamnat (din intamplare), dar nu pt a multumi publicul neaparat masculin, ci pt ca ea era cea autoritara. CE, daca autoritar ar fi fost el, nu ea, ai fi recunoscut vina lui doar pt a multumi publicul feminin?

VictorCh spunea...

Anonim: Nu traim catusi de putin in matriarhat (cel putin nu inca), dar e adevarat ca iesim din patriarhat si ca femeile incep sa ocupe tot mai multe posturi si functii care inainte le erau interzise. (Stii ce scandal mare a fost cand a aparut prima femeie medic - si inainte de asta ce probleme a avut ea de infruntat pt a putea urma facultatea de medicina? Chiar si acuma - putine femei printre chirurgi!)
Daca judecam drept (indiferent daca stam stramb sau nu), IN MEDIE femeile nu sunt nici mai destepte, nici mai proaste decat barbatii (TOT "in medie"), si nici mai (sau mai putin) ambitioase, capabile, staruitoare, etc, astfel incat (intrucat ele constituie aproape 51% din populatie) nu vad nimic deplasat in a ocupa ele aprox o jumatate din orice gen de post sau functie, INCLUSIV cele de conducere (indiferent daca ne referim prin asta la sefie sau la soferie). (Femeile ocupa locul respectiv, dar nu iau prin asta locul barbatilor, ca doar locul (postul, functia) respectiva nu este apanajul barbatilor prin hotarare divina!)
Subiectivismul si lipsa de echilibru a sefului naruie domeniul condus de el INDIFERENT daca seful este femeie sau barbat!

Cippy: Hai sa ramanem la "tot asa o sa fie" si sa evitam afirmatia referitoare la "mai rau" - sau ai vreun argument pe care te bazezi cand o faci? Da, se emancipeaza, si rezista mai bine (nu numai crizei, ci cam in orice domeniu - in principiu femeia e facuta pt rezistenta la activitati de durata, pe cand barbatul pt alternanta intre perioade de efort intens si perioade de "acalmie") - si este adevarat si ca (in general, in medie) traiesc mai mult decat barbatii (ganditi-va fiecare: printre cunostintele voastre in varsta se numara mai multi mosnegi vaduvi sau mai multe babe vaduve?) - dar e vorba de cazuri individuale (oricat de multe ar fi ele), nu de o regula - si cu atat mai putin de specie separata (chiar si in gluma). (N-AU CUM sa ne supravietuiasca tuturor, atunci cand SI ELE sunt incluse in acei "toti"!)
Iar atunci cand raman singure se descurca si ele cum pot, unele mai bine, altele mai putin bine, EXACT la fel ca si barbatii cand raman singuri...

Trimiteți un comentariu