duminică, 8 august 2010

De ce ascult Radio Killer si Stromae

Sponsori:

Mai vorbim de muzica din cand in cand pe aici. Iarasi o facem, pic acum. Nu mica mi-a fost mirarea sa constat ca Radio Killer sunt romani. Si si mai mare mi-a fost mirarea sa vad ca solistul trupei e nimeni altul decat Smiley. Stiai? Poate stiai, poate nu. Auzisem piesa la radio de cateva saptamani insa habar n-aveam cine o canta. Am reusit sa aflu recent. Iarasi o piesa romaneasca rupe. Stii poate c-am mai discutat aici despre cat de bine merge industria muzicala romaneasca a momentului. Sau mai bine zis productia de muzica. Iata ca Radio Killer cu Be Free e una din melodiile care, conform urechilor mele, se detaseaza bine zilele astea de restul pieselor, bune si ele.



Am auzit odata un strain care spunea ca reuseste sa identifice, dupa ureche, muzica romaneasca, moderna sau nu. In sensul in care are ceva al ei, ceva specific. Uite si la asta cu Radio Killer ce refren care iese din tipare dar care iti face totusi tipare pe creier. Bravo baieti!!

Am vazut acum cateva minute pe televizor si clipul piesei lui Stromae - Alors on danse. Si asta imi pare ca se detaseaza un pic de restul productiilor muzicale ale momentului. O auzisem doar la radio si mi-a sarit in urechi vocea usor sictirita a interpretului.

Greu reusesc sa penetreze piata internationala piesele in alta limba decat engleza. Ei bine, iata ca franceza mulatrului astuia e suficient de interesanta, combinata evident cu o piesa atipica.

Acum ca am vazut si clipul imi intareste convingerea ca negrul e un tip misto si ca nu e intamplator faptul ca a scos sau a pus mana pe piesa asta.



Sigur ca poate unii carcotasi vor spune ca asta e muzica de duzina. Da, e muzica de duzina. Dar pe mine unul prea multa muzica grea ma oboseste. Am nevoie si de ceva soft si happy din cand in cand. E viata destul de hard ca sa mai ascult si muzica grea.

Uite, apropos, am descoperit recent postul Radio Romania Muzical. Difuzeaza multa muzica clasica dar nu numai. Oricum chestii placute. Ti-l recomand cu caldura si pe asta, mai ales seara, dupa o zi obositoare. Asculti 15-20 de minute. Te relaxeaza si te face ca nou. Garantat! :) Caci muzica are puterea asta, indiferent ca e crappy, jazz sau clasic :)

Vezi si:
- Un DJ batran, nebun si simpatic - video
- Rock, frate. La acordeon, frate. Ghitza Ghitzalau, frate - video
.
Twitter
Facebook

5 Pareri. Comenteaza:

Anonim spunea...

nene esti in urma rau :|be free e d akm 4 luni nenea:|
sh alors on danse a aparut mai de mult nu akm
LOOSER L:)

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

deci te concentrezi? eu nu am spus ca sunt noi, nenea. am spus ca-mi plac. citeste cu atentie.

iar pentru cultura ta generala looser se scrie cu un singur o. asta nu e de 4 luni. e dintotdeauna :) respect! :D

Je`Copila spunea...

sti varianta in romana a melodiei alors on danse??? am auzit-o intr-un club prin pitesti si o am pe un stick... daca o vrei pt amuzament ma gasesti tu... ca doar esti baiat istet ;)

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ je copila - o vreau ca-mi place mult. anti.plicti@gmail.com ca eu unde sa te gasesc... in sighisoara te-am ratat iar in pitesti ajung rar :)

VictorCh spunea...

Daca tot ne recomanzi un post de radio (are acoperire nationala? sau are statii locale? sau doar pt capitala? sau e pe net?), puteai sa comunici si frecventa pe care emite, pt a ne usura cautarea...

Trimiteți un comentariu