miercuri, 25 august 2010

10 secrete despre creierul femeilor

Sponsori:

Faptul ca femeile sunt o nebuloasa pentru multi dintre noi barbatii nu mai e un secret pentru nimeni. Bine, ele sunt uneori o nebuloasa chiar pentru ele insele. Totusi, eu unul sunt constient ca sunt total diferite fata de barbati. Cum sunt la fel de convins ca una spun eu si cu totul altceva intelege o femeie despre ce i-am spus... Asta e verificata. In sfarsit... Hai sa vedem in continuare cateva din motivele fizice pentru care femeile sunt diferite de barbati... mai exact creierul lor. Conform studiilor facute de-a lungul timpului.

1 Sindromul premenstrual afecteaza peste 80% din femei. Starile lor de spirit sunt intr-o schimbare permanenta din cauza nivelului hormonal fluctuant. La 10 zile de la instalarea menstruatiei, inainte de ovulatie, femeile se dichisesc si cauta oportunitati sexuale, din cauza cresterii nivelului de estrogen si de testosteron. Cea mai proasta stare de spirit a femeilor survine cu 12-24 de ore inaintea instalarii menstruatiei.

2 Intuitia feminina este mai degraba o chestiune biologica decat una mistica. Studiile arata ca femeile pot identifica fara greseala mesajele ascunse in expresiile fetei, in tonalitatile vocii sau in tinuta corpului. Ele stiu adesea ce planuiesc sau gandesc sefii, sotii sau chiar strainii.

3 Femeia uraste conflictele, dar si mai mult detesta lipsa de reactie. Potopul de chimicale ce-i inunda femeii creierul in timpul unui conflict o paralizeaza. Asta cu atat mai mult cu cat conflictul vizeaza relatia cu persoana iubita. Doamnele prefera o reactie urata decat lipsa acesteia.

4 Raspunde diferit la durere si anxietate. Studiile realizate in ultimii zece ani arata ca barbatii reactioneaza diferit la durere si frica fata de femei. Mai mult, creierul femeilor este mai sensibil decat cel al barbatilor, acesta fiind afectat de cel mai mic stimul de stres. Asa se poate explica de ce femeile sunt mai predispuse la depresie si la tulburari de anxietate.

5 Evita violenta. In fata unei amenintari, barbatii reactioneaza dupa principiul „bataie sau fuga", in timp ce femeile prefera „oferta sau prietenie". Ele vor mai degraba aliante strategice cu posibilii agresori decat sa poarte o batalie fizica.

6 Ii scade rapid libidoul. Anumite zone din creierul unei femei trebuie sa intre in repaus pentru ca aceasta sa poata avea orgasm. Studiile arata ca dorinta sexuala a unei femei poate disparea chiar si pentru ca ii este frig la picioare, este nervoasa sau are o stima scazuta de sine.

7 Maternitatea ii micsoreaza creierul. In perioada sarcinii, creierul femeilor scade cu circa 4% , potrivit unui studiu din 2002, publicat in „American Journal of Neuroradiology". El revine la dimensiunea normala la sase luni dupa nastere. Alte studii sustin ca, din cauza hormonilor, mamicile au probleme de memorie.

8 Alaptatul, mai tare decat cocaina. O mama simte nevoia ca totul in jurul ei sa fie predictibil. Si pentru ca dezvoltarea sistemului nervos al copilului depinde de modul in care mama raspunde nevoilor sale, femeia isi gaseste relaxarea in alaptat. Potrivit unui studiu din 2005 publicat in „Journal of Neuroscience", alaptatul relaxeaza creierul femeii mai bine decat cocaina.

9 Traieste adolescenta de doua ori. Pe la 43 de ani, femeia retraieste starile schimbatoare din adolescenta, din cauza schimbarilor hormonale bruste. Perioada se numeste „perimenopauza" si dureaza intre doi si noua ani. Punctul culminant al acesteia se instaleaza in jurul varstei de 47-48 de ani, cea de-a doua adolescenta fiind depasita pana la varsta de 52 de ani.

10 Iubeste riscul la batranete. Dupa 50 de ani, apetitul femeii pentru aventura creste. In timp ce la aceasta varsta barbatii cauta socializarea, doamnele se avanta in conflicte, se implica in problemele comunitatii sau gasesc noi activitati care sa le faca placere.

via

Vezi si:
- Povestea celor doua creiere - video
- Diferenta dintre creierul barbatului si cel al femeii
.
Twitter
Facebook

3 Pareri. Comenteaza:

VictorCh spunea...

"...una spun eu si cu totul altceva intelege o femeie..."
1. Este vorba despre o femeie oarecare (oricare), SAU despre vreuna anume?
2. Esti CONVINS ca dumneata exprimi corect, complet si univoc (fara dubiu) ideea respectiva?
Eu consider ca (mai ales daca te refereai la o femeie oarecare) nu e imposibil ca intelegerea gresita sa-si aiba originea la capatul de receptie, dar cred ca mai probabil este ca ea sa provina de la capatul emitator...

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

:) e corect si rational ceea ce spui. eu bateam un pic intr-o alta directie, in care mi-e f.f. greu sa explic. oricum ideea era ca fetele "asculta" cu mai multe urechi decat cu cele doua evidente :)

VictorCh spunea...

Poti sa fii ABSOLUT CONVINS ca n-am ajuns pana la varsta asta fara sa-mi fi dat si eu seama de acest lucru!
Ideea din comentariul meu precedent ramane insa cat se poate de corecta si de pertinenta: daca fiecare idee in parte ti-o exprimi corect, complet si cu precizie "fetele" vor avea MARI dificultati in a explica ceea ce au inteles ele si - mai ales - CE anume (concret) din ceea ce spsesesi le-a sugerat respectiva idee. Dupa primele cateva (cat de multe - depinde de inteligenta pe care o poseda) asemenea tentative de a explica si dupa ce le dovedesti - explicitandu-le la randul dumitale - ca au inteles gresit, pt a nu parea mai proaste decat sunt (!) (scuze, fetelor! ma refeream doar la cele care inteleg gresit (!) ) n-au incotro si renunta la interpretari tendentioase.

Trimiteți un comentariu