duminică, 4 iulie 2010

Inger sau demon? Faza incredibila la Campionatul Mondial

Sponsori:

Impatimitii fotbalului stiu despre ce vorbesc, ceilalti poate nu. Ce vreau sa scriu insa este insa nou si pentru unii si pentru altii. Este despre viata imperfecta si nedreapta pe care o traim si exemplul pe care ni-l da fotbalul. Deci care a fost treaba?

Juca Ghana cu Uruguay acum in week-end. Si era minutul 120 iar scorul 1 -1. Deci mai erau cateva secunde de joc, cand o minge balbaita in careul uruguayan urma sa se duca fix in poarta lor. Doar ca un atacant aflat pe linia portii, Suarez pe numele lui, a scos mingea cu mana fix cand sa fie gol. Normal, a fost eliminat, s-a dat 11 metri pentru Ghana, care insa... surpriza... a fost in mod incredibil ratat de un dobitoc. Vezi video aici.

Asa ca s-a ajuns la lovituri de la 11 metri pe care, surpriza din nou, Ghana le-a pierdut. "Eu am mana lui Dumnezeu", a spus dupa meci Suarez, care si-a salvat echipa intr-un mod miraculos si a trimis-o in semifinale. E inger sau demon? Vedem imediat.

Deci Suarez a comis o neregularitate impardonabila in fotbal. Sa pui mana pe minge inainte sa intre in poarta. FIFA s-a atacat, s-au gandit sa-l suspende mai mult de un joc cat prevede regulamentul. Ca pfoai, ca ce-a facut, ca a influentat decisiv meciul, ca vrajeli de-astea...

Pentru mine este UN EROU. Eu care stiu ca viata e facuta din de-astea si nu din floricele in parul domnisoarelor virgine... Da, a pus mana pe minge, da este total ilegal ce-a facut dar da, si-a salvat echipa.

Pentru ghanezi, saracii, sunt convins ca el are fatza diavolului. Le-a scos un gol care trebuia sa fie gol si astfel i-a impedicat sa devina prima echipa africana care sa ajunga vreodata in semifinalele unui campionat mondial de fotbal.

Sigur ca noi toti suntem invatati de mici sa nu furam, sa nu bem in exces, sa ajutam babele sa treaca strada si sa le dam locul in autobiz. Foarte bine. Si regulile fotbalului sunt facute pentru a nu fi incalcate, ca de-aia-s reguli.

Uite insa ca, incalcand o regula din asta fundamentala, faci un mare, mare bine tie, alor tai si tarii tale, nu? Vorba aia, decat sa planga maica-mea, mai bine sa planga ma-sa. Asta e din viata reala si nu din manuale.

Cu toate astea, nu e insa bine nici sa incalci prea multe reguli. Daca toti am fi facut asa, nu am mai fi existat ca specie de mult. Suntem oameni, suntem peste animale... Asa ca vin pe tine si te intreb in felul urmator. Hai sa vedem ce iese... Este Suarez un inger sau un demon?


Vezi si:
- Jabulani, mingea Campionatului Mondial este prea... perfecta
- Presa americana, ofticata rau dar simpatica foc
.
Twitter
Facebook

2 Pareri. Comenteaza:

Anonim spunea...

bine ca n-ai aruncat tv pe geam !

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

ma uitam oricum siderat si nu-mi venea sa cred ce vad :)

Trimiteți un comentariu