luni, 21 iunie 2010

Sa injuram un pic CFR-ul :)

Sponsori:

Era week-endul care tocmai s-a incheiat. Caldura mare. Eu intr-un tren care ma aducea de la Brasov la Bucuresti. Am ales special un Rapid care s-a format in Brasov, pentru ca cele care vin din alte parti au deja intarzieri mari. Trenul elegant, vagoane aparent noi (desi probabil luate de la second hand de prin Vest)... Din cand in cand o voce plictisita ne spunea plictisita in difuzoare statiile in care urma sa ajungem. Ca la metrou... ne-am dat dracului... Respectam clienii, aducem imbunatatiri. Spun asta pentru ca pana acum nu se sinchisea nimeni sa te informeze... chiar dimpotriva...

Ne apropiem de Campina cand trenul se opreste brusc. Undeva in mijlocul la nimic adica in the middle of nowhere. Si stam. Si stam... Si stam... vreo jumatate de ora am stat. Problema: pai dragii mei CFR-isti. Daca tot ati intrat in lumea buna si ne anuntati sictiriti suav in difuzoare statiile, nu puteati sa ne spuneti frumos, civilizat, ca la niste calatori respectabili DE CE ne-am oprit???? Si CAT o sa asteptam ca fraierii??

Adica asa: "stimati calatori, fir-ati ai dracului. Daca tot ati dat atatia bani pe un bilet la Rapid... deci Rapid, al doilea ca rang dupa Intercity, va informam ca facem pipi pe banii dumneavoastra si o sa avem din nou intarziere. Mare. Ne-am oprit pentru ca soferul, conductorul... ce e el, s-a oprit sa manance o pizza la un restaurant aici..." Deci nu stiu, ceva, orice meritam sa ne spuna daca tot au difuzoare smechere... Nu? Nu? Nu? Trebuia sa ne spuna si daca n-ar fi avut difuzoare dar ma rog :)

Dar nu, am stat si am asteptat ca vitele sa treaca un tren de marfa, evident :) Fara sa ni se spuna, fara sa nimic... Iar intarzierea a fost de aproape o ora...

Iubesc mult CFR-ul. Sincer. Imi place sa calatoresc cu trenul... adica mai mult decat cu microbuzul si uneori chiar si decat cu masina. CFR-ul trebuie sa existe in continuare si regret problemele prin care trece compania. Inclusiv migrarea masiva a calatorilor spre alte mijloace de transport.

Dar frate, daca nu esti in stare nici in ceasul al 12-lea sa faci ceva sa iesi din rahat, chiar iti meriti soarta. Adica cu intarzieri masive, cu dezinteres fata de calatori, cu lipsa de imaginatie si cu un management defectuos (atat la nivel de minister cat si de companie) nu ajungi prea departe.

Vezi si:
- Cum face CFR misto de mine in mod constant
- Numai in Romania :) - video
.
Twitter
Facebook

1 Pareri. Comenteaza:

Spirocheta spunea...

Pe vreme de canicula au intarzieri de ore intregi...ca se supraincalzesc sinele...e vai si amar de noi :))

Trimiteți un comentariu