duminică, 2 mai 2010

Cele mai nebunesti sporturi extreme din lume - poze, video

Sponsori:

Eu ma lupt din greu cu fotbalul si cu bicicleta din casa mea. Uneori castig eu dar de cele mai multe ori ele. Altii au depasit de mult treburile astea si se dedau la sporturi mai serioase. Si cand spun serioase ma refer la periculoase si nebunesti. Avem aici 10 astfel de sporturi care sper sa-ti dea un pic de gandit. Apropos, bungee jumping clasic nu e, pentru ca e prea simplu :) Incepem cu volcano boarding. Adica iei placa si te dai pe cenusa vulcanilor lumii. De fapt pe a unuia singur, Cero Negro din Nicaragua. Atingi si viteze de aproape 100 km/h. Nebunii spun ca merita :)

Limbo skatingul e un alt astfel de sport. Se practica in India si tre' sa treci cu patinele cu rotile pe sub masini. Da, ai citit bine, pe sub masini. Iti trebuie o flexibilitate iesita din comun. As face si eu dar momentan nu am patine :) Ai o poza frumoasa jos si un link video aici.

Surfing pe tren. Cum surfing pe tren? Uite asa, surfing pe tren. Te urci pe vagoanele unui tren care e bine sa aiba viteza cat mai mare si faci... surfing. Adica lasi vantul sa-ti bata prin plete si prin mecla. In Africa de Sud e o chestie foarte serioasa sportul asta. Multi au fost omorati sau raniti. Poza jos, video aici.

Crocodile bungee jumping. Adica bungee jumping la crocodili. Sportul asta a trecut la nivelul urmator. Nu mai sari ca prostul asa simplu ci cauti o apa in care sunt crocodili. Unii scapa, altii nu. Poza jos, video aici. La clipul asta sa te uiti neaparat.

Saritura de pe stanca. Se zice ca a lovi apa de la o asemenea inaltime, a stancilor, este o experienta unica. Pe care ti-o amintesti toata viata daca nu cumva crapi in proces. Deci intri in apa undeva la 75-100 de km/h si e obligatoriu, ca masura de precautie sa sari picioare. Pentru ca oricat de lichida ar fi, de la o anumita inaltime, impactul cu apa poate fi asemanator cu impactul cu cimentul. Poza jos, video aici.

Picioarele de cangur. Nu am gasit alta traducere. Sunt niste dispozitive pe care ti le pui la picioare si faci tot felul de acrobatii cu ele. Te ajuta sa sari mult in aer, comportandu-se ca un arc. Pare plictisitor dar uita-te aici la clip ca e chiar fun.

Hockey sub apa. Nu este un sport foarte cunoscut dar e practicat cu placere de saritorii in apa, mai ales iarna, cand e prea frig sa sari afara. A fost inventat in Anglia, unde o serie de saritori au cautat o modalitate sa se mentina in forma pe perioada iernii. Nu inteleg cum da' asa se zice :) Sportul se practica pe fundul bazinului, cu un puc care cantareste cam un kilogram. Poza jos, video aici.

Airkicking. In acest sport maxim de ciudat se foloseste o catapulta care arunca un om in apa. Saritorul sta fumos pe un scaun la unul din capetele catapultei si el insusi declanseaza saltul cu un buton.

Cu funia intre stanci. Pai se pune o funie speciala intre doua stanci si se trece fara fir de siguranta...

Zorbing. Pai te bagi intr-o sfera mare de plastic si-ti dai drumul pe deal in jos. Sfera aia mare mai are o sfera mica in interior si e asa construita incat nu ar trebui sa te dai peste cap. La viteza insa nimic nu mai e sigur :) Video aici.


Vezi si:
- Asa ceva nu vom face niciodata niciunul dintre noi - video
- Cel mai tare cameraman - video
.
Twitter
Facebook

0 Pareri. Comenteaza:

Trimiteți un comentariu