duminică, 23 mai 2010

Ceasurile aurite din Bucuresti, inscriptionate gresit??

Sponsori:

Ei spun ca nu, normal. Eu spun tare ca da. Un amic mi-a atras azi atentia asupra scumpelor ceasuri aurite pe care primarul Oprescu a spart aproape un milion de euro si pe care le-a montat prin parcuri si pe unde a mai apucat... Sunt frumoase, nimic de zis... doar ca sunt inscriptionate gresit.

Deci incercand sa mergem pe logica lor, vedem ca orele sunt cu cifre romane, ok? Booon... Pai uita-te la cifra 4. Asa se scrie 4??? Nuuuu. 4 se scrie asa: IV. Restul sunt ok, cu acea minima eroare...

Acum, ca sa fiu sincer pana la capat, se pare ca ar exista un oarecare obicei al ceasurilor mari sa fie scrise asa... de dragul simetriei... Chiar daca asta e obiceiul, tot o prostie ramane... Parerea mea... :)


Vezi si:
- Cel mai mare dar tampit ceas desteptator din lume - video
- Cel mai precis ceas din lume
.
Twitter
Facebook

3 Pareri. Comenteaza:

Raluk spunea...

Sa stii ca si eu am vazut greseala si am facut cateva poze si chiar ma gandeam sa scriu pe blog, doar ca am cautat pe wikipedia si am vazut ca nu e tocmai o greseala...
http://en.wikipedia.org/wiki/Roman_numerals

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

pai da, am auzit si de teoriile alea... da' asta ziceam ca e mai degraba prostie :) pentru simplul motiv ca IIII nu e cifra romana, chiar daca asa e regula :)

Andreea. spunea...

Nu-i mare chestie,am mai vazut chestii de astea in Europa..Aceeasi greseala,nimeni n-o indreapta.

Trimiteți un comentariu