Sponsori:
Hai sa mai alternam un pic posturile si sa punem si ceva util, de folosinta imediata. Ca tot e primavara, au inmugurit copacii si ceapa (si ceapa, nu?), canta pasarelele si a trecut si un nou nor de cenusa vulcanica dincolo de Romania. Deci ar fi ceva motive de optimism. Iar daca sunt, ar fi bine sa ramana. Chiar si un pic fortzate, asa cum vom explica in postul asta. Nu mai conteaza, important e sa fie.
S-a stabilit stiintific ca o stare generala buna, de optimism and stuff ajuta sistemul imunitar si implicit in lupta cu bolile. Deci trebuie luptat pentru optimism. "Sus optimismul", cum ar veni. Deci ce avem aici. 5 sfaturi doar, ca nu-ti impui capul cu mai multe, despre cum sa ramai optimist. Nu sunt exclusiv din capul meu (ci usor adaptate) deci te rog sa le tratezi cu toata seriozitatea.
1. Regandeste dezastrele. Chiar daca, nu stiu, esti pe cale, doamne fereste, sa-ti pierzi jobul sau te gandesti ca nu mai ai multe zile in firma, gandeste-te ca nu exista un singur loc de munca in lumea asta. Chiar si in cazul meu, de cate ori am luat decizii de a-mi schimba slujba, pana la urma s-a dovedit ca am avut cate ceva de castigat din fiecare pozitie noua.
2. Preia controlul. Se zice ca pesimistii au tendinta de a crede ca lucrurile nasoale li se intampla tocmai pentru ca au ei ghinion. Sau ca nu au calitatile necesare pentru a fi oameni de succes. Specialistii recomanda sa nu ramai ca boul sa contempli dezastrul. Ia initiativa. Fa ceva constructiv. Actiune!!! Iesi in intampinarea problemelor. Cea mai buna aparare e atacul :)
3. Fii atent la ceea ce te face optimist. Atunci cand te simti bine, incearca sa realizezi care este acel lucru care te face sa te simti bine. Iti place o muzica sau te simti bine in compania unor persoane... O emisiune... Apropos, pe mine Mircea Badea ma face sa rad invariabil. Incerc de multe ori sa nu-l ratez. Iar daca-l ratez, ma uit la fragmente in reluare. Si tot asa... Deci fii atent la ce te face sa te simti bine si incearca sa repeti treaba aia cat de mult posibil. (mi se pare foarte important sfatul asta)
4. Cauta conversatiile reale. Desi se spune ca small-talk-ul, discutia despre nimic, este buna pentru conexiunile sociale, a avea conversatii mai de substanta da, cica, oamenilor un sentiment mai bun, conform unui studiu din martie al Universitatii din Arizona. Sigur ca nu vei putea avea in fiecare zi conversatii profunde cu portarul care-ti verifica legitimatia la serviciu, insa exista mereu surse de conversatii serioase. Studiile mai arata ca acele cupluri care sunt in pragul divortului nu sunt in stare sa discute decat chestii simple precum plata intretinerii sau gandacii de bucatarie.
5. Chiar trebuie sa vezi paharul jumatate plin. Cultivarea optimismul chiar ar trebui sa fie o indeletnicire a fiecaruia. Asta desi ar insemna sa schimbi niste shantzuri din creierul tau. Te va conduce spre ideea ca nu trebuie sa ai in viata mai mult decat e nevoie pentru a te simti fericit si optimist.
Mnoa, cam astea. Succes!! A, si o alta reteta, a 6-a, bonus, este vizitarea Anti-Plicti cat mai des posibil :))
Vezi si:
- Reteta fericirii de la Anti-Plicti
- Suntem tarani dar fericiti
.
2 Pareri. Comenteaza:
bune sfaturi,foarte bune...mai ales ultimul!
mda...usor de zis,greu de facut,unii s-au nascut mai pesimisti
Trimiteți un comentariu