sâmbătă, 13 martie 2010

Cum e sa mananci in China? - poze

Sponsori:

Te-ai saturat de hamburgheri? De pizza? De shaorma?? Daca da, ar trebui sa mergi in China ca sigur vei gasi ceva pe gustul tau. In pozele de jos avem cateva din delicatesele chinezilor. Nu sunt sobolani dar caracatitze, moluste si alte ciudatenii cu siguranta sunt. Sincer, prima reactie a mea e de usoara scarba dar par destul de frumoase totusi in fotografii, asa ca mai c-as incerca vreo cateva, daca sunt condimentate bine... :)



















Vezi si:
- Ai grija ce mananci. Topul celor mai nesanatoase alimente
- Prajituri scarbos de originale... si dulci
.
Twitter
Facebook

7 Pareri. Comenteaza:

VictorCh spunea...

Au chinezii o zicala despre faptul ca la ei este mancat "orice animal care sta cu spatele spre soare". :D Si au gasit ei metode de a condimenta si prepara in asa fel incat de la toate animalele se mananca toate partile animalului, exceptie facand (daca bine imi mai amintesc eu) plamanii de la lup si inima de la caine, care se pare ca au o "aroma" atat de pregnanta incat n-au gasit nici ei metoda de condimentare/preparare care sa faca sa fie totusi comestibile (dealtfel la ei asa si sunt caracterizati oamenii care nu sunt buni de nimic - se spune despre ei ca sunt "plamani de lup si inima de caine").
Iar o parte dintre frigaruile "oferite" chiar arata apetisant (pentru mine), dar de altele (probabil din prejudecata) nici macar nu m-as apropia pe acelasi trotuar.

Anonim spunea...

Ciudat, chinezii au mâncare mai sănătoasă din toate punctele de vedere dar cea mai longevivă persoană în viaţă (114 ani) a murit zilele trecute în Statele Unite, ţara McDonalds :)

VictorCh spunea...

Mda... Dar faptul ca fie-iertatul recordman a trait in SUA nu inseamna ca in mod obligatoriu ar fi si "profitat" de McDonald's et caetera ejusdem farinae.
Tot asa cum e perfect adevarat ca in China se stie foarte bine cum sa mananci in mod sanatos (pana si faptul ca multe preparate sunt - in mod politicos - mancate cu mana goala, fara a folosi tacamuri, ca si faptul ca bolurile chinezesti de ceai sunt fara toarta ("manusa") este o asigurare suplimentara ca acele preparate nu sunt consumate PREA fierbinti), dar nu e mai putin adevarat ca ei stiu la fel de bine si cum sa gateasca NEsanatos, "greu" - si multi chinezi nu se sfiesc s-o si faca.
Daca intr-adevar cautam un exemplu pozitiv, alimentatia nesanatoasa este MULT mai putin practicata (din cate stiu eu) in Japonia.

Anonim spunea...

@ Victor,

Nu, nu înseamnă că a "profitat" de McDonalds. Eu remarcam ironia vis a vis de faptul că, în mod natural, cea mai longevivă persoană în viaţă ar trebui să se afle pe teritoriul Chinei.
Una peste alta, mă amuză cei ce merg să ia masa la restaurantele cu specific chinezesc şi cer pâine. Sau, mai rău, sare.
Persoana de lângă mine a avut ocazia de a trăi 3 luni în China. A avut parte de experienţe culinare atât în restaurante luxoase cât şi în speluncile lor unde se gătea în nişte condiţii foarte insalubre.
O experienţă unică, dealtfel...

achilianu spunea...

Salut,
Vrei sa facem schib de link? Daca esti de acord, atunci lasa-mi un comment in care sa imi spui cu ce nume vrei sa te adaug in blogroll. Pe mine ma poti adauga cu numele Achilianu
Daca nu esti de acord, bafta pe mai departe...
sanatate...

Ema, Brasov spunea...

Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar arata o sarbatoare campeneasca unde sa fii ademenit cu asemenea "bunatati". Deh, fiecare bordei cu obiceiul... adica cu gandacul lui. Ptiu!

VictorCh spunea...

Ema, sa ne fereasca Sfantul pe toti de a ne fi "suficient" de foame...
Eu citisem ca la Auschwitz nu era nici urma de sobolani sau de "goange" - si acolo nici macar nu dispuneau de foc!

Trimiteți un comentariu