marți, 23 februarie 2010

Cum am mancat melci si scoici

Sponsori:

In niciun caz nu mi-am propus sa ma ingras pe aci pe la Bruxelles. Insa cand te trezescu cu posibilitatea de a manca melci, chiar iti vine sa-ti bagi picioarele in ea de cura. Adica iti poti inchipui ca s-au dat chiar bani pe creaturile alea scarboase pe care le vezi prin parcuri sau gradini dupa o ploaie sanatoasa?? Bani ca sa apuci sa le mananci si nu ca sa vina cineva si sa ti-i ia din cale :))

Da, am mancat primii melci din viata mea. Incredibil de buni. Nu vreau sa-ti fac pofta ci doar sa-ti impartasesc din experienta. Aveau un sos cu un pic de usturoi de era sa-mi pap si degetele. Hai sa facem si un pic de educatie cu ocazia asta, ca nu se stie niciodata. Deci melcii se mananca aproximativ in felul urmator. Ti se da un fel de cleste cu care apuci animalul iar cu o furculita mica il scoti din cochilie si hap-hap.

Dar pentru ca scarbosenia sa mearga mai bine pe gat am comandat si o "moarte subita" (mort subite) o bere de cirese. Am asteptat cativa ani sa beau din nou bere de fructe. N-am mai baut de cand mi-a adus cineva tot de la Bruxelles asa ceva dar acu' mult timp.

Apoi urmatoarea scarbosenie cu care m-am delectat pe meleaguri belgiene au fost scoicile (les moules). Bune si alea, nu la fel de bune ca melcii dar interesante. Doar ca mi-a adus o cantitate industriala pe care, cat oi fi eu de gurmand si cu stomacul rezistent, nu am putut sa le mananc pe toate. Am lasat deci aproape jumatate in castronul ala de si acum ma gandesc la ele... Smecheria la ele este ca dupa ce o mananci cum poti pe prima (carnea doar, nu si carapacea) ii folosesti cochilia drept cleste pentru a extrage continutul din celelalte. Si asta semana cu puiul la gust dar cu un pui afumat. Au venit cu cartofi prajiti, nu stiu exact de ce.

Ca progresul sa fie cu adevarat real iar scarbosenia definitiva, astazi am mancat picioare de broasca. Bleah vei zice dar nu. Au fost suficient de picante iar la gust seamana si ele cu carnea de pui. Iar oscioarele, asa cum cred ca iti inchipui, sunt mult mai mici decat la pui.

Mergand pe firul logic al povestii maine ar trebui sa mananc caracatitza, poimaine sarpe si probabil caine abia in ultima zi, hihi.

.
Twitter
Facebook

4 Pareri. Comenteaza:

Ana Thomas spunea...

Conicidenta...ieri am mancat sie u primii melci...mi-au placut la nebunie!
Scoici mananc de mult , si-mi plac si alea!Cu sos de vin alb si usturoi...hmmmm!
Picioarele de broasca ...my favorites ever!De cand eram la Azuga ; primavara, inainte de a da firul ierbii(s-ar putea sa gresesc!)se culegeau/curatau/gateau broscutele!
E super ca experimentezi!

Unknown spunea...

Scoici am gustat, dar melci inca nu... siiiigur nu-s scarbosi? :D

Anonim spunea...

Ma lipsesc , bleah ....

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ tartoras - ehe, deci esti totusi veterana. eu acum le-am mancat prima oara pe toate 3. dar fara misto ca chiar au fost bune, nu doar o chestie de fitza (ca a fost un pic si din aia)...

@ high heel walker - gandul si ideea da, sunt. dar la gust au fost deosebit de deliciosi. sosul cu usturoi a facut toti banii. deci daca sunt gatiti bine ii recomand cu tarie. din ce stiu eu, reteta e universala deci sunt mari sanse sa fie f. buni.

@ april - hihi, asa am zis si eu pana am incercat. acum abia astept sa vad unul prin gradina pe vreundeva ca o sa fie halit :))

Trimiteți un comentariu