joi, 11 februarie 2010

Am ceva de spus despre schimbarile de la stirile Antenei 1

Sponsori:

Informatia e de cateva zile pe piata dar eu acum m-am trezit ca am ceva de spus despre ea. Si anume despre faptul ca Lucian Mandruta si Alessandra Stoicescu nu vor mai prezenta de pe la mijlocul lunii asteia stirile Antenei 1. Observatorul, cum ar veni.

Eu cred ca schimbarile sunt bune, in general, mai ales in televiziune dar trebuie facute cu cap. Adica Balbutza si Storceasca sunt niste branduri grele, pe care nu le poti inlocui asa usor si cu oricine. Conducerea Antenelor spune ca a facut studii de audienta in urma carora a constatat ca vedetele lor stau cam rau in preferintele publicului.

Ok, nu sunt fan nici al lui Lucian, nici al Sandrei. I-am cunoscut personal pe amandoi, adica am schimbat cateva vorbe cu ei si sunt oameni destul de faini. Sandra e chiar populara, prietenoasa, umana... iar Lucian... Lucian e un pic in alta lume, tot timpul cu o sarma in urechi (hands-free) la care vorbeste non-stop. Si vine la serviciu cu scuterul :)

Dar sunt branduri, ei inseamna Observatorul. Vor fi inlocuiti cu Alina Petrescu. Am cunoscut-o un pic si pe ea. E o fata normala, usor zuza uneori dar simpatica. E vazuta bine in Antena 3 si probabil de-aia a ajuns sa prezinte ea Observatorul.

Alina Petrescu

Parerea mea e ca schimbarea o sa aiba efect pana cand lumea se va obisnui cu noul, adica in foarte scurt timp. Mai mult, cel putin pe post, Alina e mult prea stearsa pentru ce vor ei sa faca la Observator. Pe sticla nu va avea nici 50 la suta din personalitatea celor doi. Dar ma rog, poate o fi mai ieftina. Adica sigur e :) Caci in vremuri de criza e si asta un criteriu.

Daca ma intrebi pe mine, desi presimt ca nu o vei face, Paula Rusu ar fi fost mult, mult mai nimerita sa preia pupitrul Observatorului. Este foarte muncitoare fata, a facut progrese fantastice de cand a ajuns prezentatoare la Bucuresti si este si dragutza. Nu stiu insa de ce nu au ales-o pe ea.

Paula Rusu

O parere si mai clara am insa despre schimbarea lui Andrei Zaharescu si a Andreei Berecleanu. Ca cica se anunta si asta. Astia doi imi pareau extraterestri prin redactia Antenei. Se plimbau pe acolo ca niste semi-zei si nu vorbeau decat cu vedetele care se apropiau cat de cat de statutul lor. Ma rog asta e viata de star, ca doar nu ma asteptam sa vina la mine sa ma intrebe cum merge blogul, haha.

In loc de concluzie: viata in televiziune, atat in spatele camerei cat mai ales pe sticla, te uzeaza. Esti in centrul atentiei, atat a publicului cat si a sefilor. Si, mai nou, a ziarelor. Presiunea este mare din partea tuturor si de-aia, daca nu esti Andreea Esca, sansele sa fi restructurat iata ca sunt destul de mari.

Eu inca nu inteleg totusi ce vor sa faca exact Antenele ca si concept editorial. Adica unde vor sa ajunga cu schimbarea asta. Pentru ca stirile lor sunt construite sa fie spectaculoase (aproape ca cele ale Pro-ului), editorii si redactorii muncesc la asta din greu. Sa fie spumosi, spontani si simpatici in redactare.

Pai ca sa pastrezi linia asta, trebuia sa aduci niste prezentatori mai carismatici decat cei pe care ii schimbi, nu???


Vezi si:
- Genial!! Cum se face un reportaj tv - video
- Sa plangem cu Pro Tv
.
Twitter
Facebook

3 Pareri. Comenteaza:

Anonim spunea...

Si brandurile au o durata de viata !!!
Mandruta a ajuns sa ma oboseasca foarte rau cu datul mainilor ..cu gesturile sale si apoi e un trend la televiziunuile din lume doar un singur prezentator la principalul buletin de stri
Alina e OK !

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

dap. din pacate brandurile trebuie improspatate, cultivate, altfel da, cum zici, au o viata scurta

apoi mandruta e destul de bun ca prezentator, poate un pic mecanic... dar bun.

asta cu trendul cu un singur prezentator, nu stiu ce sa zic.

alina? da, alina e ok ca om. si ca profesionist. nu stiu daca se va ridica la ce au ei nevoie la observator dar ramane de vazut.

merci de comment.

Niciodată Singură spunea...

Mândruţă nu mi-a plăcut niciodată şi, de când a tot fost luat în balon de Cârcotaşi, din cauza bâlbelor, mi s-a părut şi mai caraghios. De Sandra îmi pare rău, sincer. Îmi place mai mult decât Esca. Alina e o prezenţă plăcută. Om trăi şi om vedea cum se va descurca, deşi nu cred că nu va fi ok. Nimeni nu e de neînlocuit, nu?

Trimiteți un comentariu