marți, 12 ianuarie 2010

Cum era sa-mi crape cordul din piept

Sponsori:

Mi-am tras internet banking. Am intrat in randul lumii. Suna telefoanele ca dracii si vin milioanele cu sacii. Mainile mele sunt matritze de lovele, hihi... Asa... Nu spui ce banca pentru ca nu e tocmai frumos frumos ce s-a intamplat. Asa. Si, aseara, am primit pe mail si parola deci acces total in conturi, la resurse si evident la gagici. Bai, sa nu crezi ca am jde mii de euro sau ceva... asta ca sa eliminam tentantiile... Sunt si eu un blogger, vai de capul lui :)

Si primesc parola, ma uit nerabdator sa vad care e status-ul pe acolo, cand colo, ce sa vezi? Supriza!! Conturile erau goale toate. Ca am si card si un alt cont deci e mai multe ele... Hm, zic... spiritul meu relativ calm ma impiedica sa intru in panica. Totusi, zic, la cum e lumea asta, cine stie ce surpriza de noul an mi s-a facut.

Era cam 1 noaptea. Tre' sa sun, sa fac ceva, sa iau initiative... Nu pot sa stau cu mainile in san, mai zic. Si, pentru ca la serviciul non-stop nu raspundea nimeni, haha, sun la furturi carduri. Acolo un tip care era f. clar ca nu are nicio intentie sa ma ajute. Ca el se ocupa doar de carduri si la revedere.

Io nu cedez cu una cu doua cand trebuie, pun miere in glas si-l iau la sentiment. Ca dom'le, spune-mi macar asea... cum sa-ti spun... cam care ar putea fi hiba. Ca, mama dracului, esti totusi reprezentantul bancii. Zice, pana la urma asea: ori nu s-au actualizat datele ori ati fost tinta unui atac de phishing. Uai mama, zic. Phishing??? Stiu ca fishing-ul e de bine, da' phishingul e naspa rau. Ia uite aici ce-i aia phishing...

Baaaaaa!!! Tu ca reprezentant al bancii cum sa spui frate asa ceva unui client??? Nici ca gluma nu merge... L-am lasat in plata domnului si am facut urmatorul proces mental: pai astia mi-au dat parola de putin timp. Id-ul nu-l avea nimeni. Deci erau sanse de 0,0001% ca cineva din afara bancii sa poata sa faca manareli prin conturi. Iar aia de la banca nu si-ar permite totusi... Asa ca am decis sa ma culc pentru a rezolva problema a doua zi. Pana sa ma trezesc facem o pauza si observam ca exista fiinte si mai sarace cu duhul decat cele din povestea noastra :)

http://i45.tinypic.com/2lm0tvk.jpg

Sigur nu am adormit cel mai linistit din lume, dar am facut apel la acelasi calm si am adormit. Azi-dimineata cand ma uit, totul era in regula. Nu a fost niciun phishing, nici pish-ing nici nimic. Conturile aratau ce trebuie... milionul de euro era la locul lui... (glumesc bai, alooo) si toata lumea era fericita.

Am povestit insa cu un prieten care nu e strain de treburi de-astea bancare, de relatii publice and stuff si mi-a zis ca ce mi-a spus dobitocul ala la telefon e cel putin inconstient. Plus o recunoastere indirecta ca banca ar mai fi fost tinta la atacuri de-astea de phishing...

Familiarizandu-ma insa un pic cu treburile intre timp, imi dau seama ca, atat cat stiu acum, e totusi destul de complicat sa faci manareli. Dar no, ce sa zic... astia care se ocupa cu de-astea sunt destul de inventivi... :) Dar totul e bine cand se termina cu bine :)


Vezi si:
- Un fel de hotz... a jefuit o banca cu lacrimi in ochi - video
- Cat de civilizat sa fiu?
.
Twitter
Facebook

3 Pareri. Comenteaza:

adizzy spunea...

brd nu? am patit si eu aseara cand mi-am primit parola...si azi era totul in regula ...ce vrei tre sa update si ei informatia :D

pot sa dau copy paste la post? :)) ca doar am patit la fel si mi-e lene sa scriu :D glumeam :P

Teo (Trafic de gânduri) spunea...

Ai început cu bine lungul şir de peripeţii numit internet banking! Sfatul meu: ai grijă cu parola. Să vezi ce mişto va fi când nu ţi-o mai aminteşti!!!

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ adizzy - serios? ti-ai facut acelasi lucru ca mine?? ce chestie :) da' ma da sa-ti spuna ca poate e un atac phishing... :))

@ teo - mi-am facut una logica... vrei sa ti-o spun sa vezi cat de logica e?? tentatia e mare :))

Trimiteți un comentariu