vineri, 25 decembrie 2009

Romania in prima zi de Craciun, asa cum am vazut-o eu

Sponsori:

Pai eu, cea mai mare parte a primei zile de Craciun mi-am petrecut-o cum altfel decat pe tren. Am vrut sa fiu original asa ca m-am intors in toiul sarbatorii la Bucuresti. Deh, sunt om responsabil cu probleme, nu ca altii care indeasa sarmale pe sistem cu o obstinatie demna de o cauza mai buna :)) Am fost, in tot vagonul meu, eu, un cuplu format dintr-o americanca si un chinez, rataciti probabil prin estul Europei, un culturist care de culturist ce era purta tricou cu maneca scurta, ca sa se vada fibra si sa nu fie dubii, unul care-si lipea cu superglue bucati mici de oglinda pe niste pantaloni scurti de blugi si inca patru persoane neinteresante. In rest, gol ca-n sufletele noastre... (ale unora, dupa alegeri :)

Am observat cu ocazia asta ca CFR-ul nu iubeste britanicii, americanii, australienii si pe toti ceilalti straini care vorbesc engleza. Adica practic pe majoritatea strainilor. Care, ca sa intelegeaga afisele de prin bude si de la geamuri si de fapt din tot trenul, ar fi bine sa stie ori romaneste, ori franceza, ori germana, ori italiana. Nicidecum engleza, pentru ca limba engleza (limba neoficiala a lumii, nu?) nu se regaseste nicaieri in tren...

Am ascultat apoi radiourile. Din nou. Stii, se spune ca televiziunea e pentru prosti dar radiourile sunt pentru destepti. N-ai sa vezi. Atatea aberatii mi-a fost dat sa aud pe minut la radio incat as fi ascultat si muzica clasica daca as fi gasit... Se vede treaba ca suntem tare prosti noi romanii, ca altfel nu-mi explic calitatea scazuta a mesajelor debitate de animatori. Caci vorbim de radiouri de top, care tre' sa aiba animatori de top si un public pe masura. A, si sa nu crezi ca fenomenul e doar acum de sarbatori...

Chiar iti propun experimentul asta: concentreaza-te un pic pe mesajul majoritatii animatorilor radio si vezi daca ti se pare ca spun ceva inafara de banalitati si clisee. Mai sunt si exceptii iar ele intamplator chiar citesc blogul de fatza (cine stie, stie ce vorbesc ;)

Deci a incercat unul sa ne ureze Craciun Fericit. Si-a dat seama ca inca nu merge faza cu La Multi Ani, ca e prea devreme, si s-a blocat. N-a mai stiut ce sa zica si a dat-o pe aia clasica si sfanta cu ora, adica ne-a spus ceea ce multi cam stiam - cat e ceasul. Si auditie placuta si sa cante muzica. N-ar fi mai simplu sa cante doar muzica??

Pe un alt post o tineau cu distractia. Mega-distractie, super-distractie, toata distractia pe care o aduce Craciunul si radioul lor era la superlativ. Si mai era cumva... cum oare? A, da. Ei sunt partizanii distractiei. Mai facusera o smecherie de exprimare in care venea o avalansa de hituri (avalansa, iarna, te-ai prins, nu?) si la fel ca ninge cu melodii. In sfarsit, n-am mai retinut chiar tot, ca erau prea multe...

Ideea e ca e asa de multa vorbarie degeaba pe radiourile astea ale tarii incat iti vine (sau mie imi vine) sa te iei cu mainile de cap. Ma, daca tot ai 20-30 de secunde de interventie, pai spune frate ceva sa retin si eu. Ia o carte de maxime (ca sunt sute de mii in lumea asta) si spune-ne macar o maxima, un aforism pe interventie. Sau ceva acolo, inafara de ora, de distractie si de piesa care urmeaza... Nu? Nu?? Nu???

Dar sa depasim... :) Cel mai mult mi-a placut un panou pe care l-am vazut pe marginea soselei undeva in apropiere de Predeal. Zicea asa: "Ocrotiti vanatul" Sunt panouri de pe vremea impuscatului dar cum nu au fost date laoparte, se cheama ca inca mai sunt de actualitate. Adica cum sa ocrotim vanatul??

Pai daca e "vanat" se cheama ca sunt animale in bataia pustii, nu? Ori eu cum nu am pusca, la fel ca 98% din populatia tarii, pentru cine e mesajul ala?? Deci tot pentru voi, imbuibatilor, care aveti pusca. Si care de-aia aveti pusca... pentru a impusca vanatul...

Deci cu alte cuvinte mesajul ar trebui sa sune asa, dupa umila mea parere "Interziceti vanatoarea..." Dar eu n-am auzit nicio initiativa in sensul asta... Sau stai. Mai poate insemna ceva. Nu bruscati animalele padurii pentru ca vrem sa fie zglobii si sanatoase cand le impuscam noi - adica ocrotiti vanatul (nostru). Da, e o varianta... :))

Mnoa, cam astea in prima zi de Craciun. A, eterna intarziere a CFR-ului... Milionar m-as face daca le-as cere despagubiri... Dar cam multe cerinte intr-o sfanta zi, asa ca sa uitam de toate si sa ne veselim ca inca mai e Craciun iar eu va mai pot ura Craciun Fericit!!


Vezi si:
- De ce nu prea cred povestea cu apa descoperita pe Luna
- Toti vrem cate ceva. Dar de oferit, ce oferim??
.
Twitter
Facebook

7 Pareri. Comenteaza:

Isa spunea...

Poi a doua varianta la faza cu vanatu' cre'ca e mai aproape de adevar:))..si..craciun fericit si tiee!!

mirolara spunea...

o prima zi de Craciun deosebita, cred ca o s-o tii minte :) eu nu prea ascult radio, nu pot sa te contrazic. dar cum vrei tu aforisme, maxime si alea, alea?! ar presupune documentare, pregatire, ori asta nici in televiziune nu se mai practica. tin minte ca acum cativa ani am vrut sa cumpar o carte de jurnalism si un coleg m-a intrebat cu spranceana ridicata: "dar tie asta la ce iti trebuie?"...:)) sa adaug ca in momentul asta scrie pentru editia locala a unui ziar "...de seara" :) de mare tiraj?!

Unknown spunea...

ce drag îmi eşti, zurliuleee!!! hai că trece, hug? :D

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ musicinfusion - daaa. te doare capul de ce fac astia... nici cu fatzada... cu aparentele macar nu stau prea stralucit. asa ca merci frumos de urari :)

@ mirolara - ofof... de la cap se-mpute, parerea mea si doar a mea :) io mai am sperante. nu stiu pe ce ma bazez exact da' mai am, ceea ce iti doresc si sugerez si tie.

@ celine - hug smiley here too :D

Ana Thomas spunea...

Craciun fericit si tie!
Ahhhhh, ai fost la Predeal!!!!!???????
Hmmmm, mi-i asa dor de casa....

Anonim spunea...

Cat ai facut bre pe drum? Campina-Predeal este in lucru pana in 2010 dar sunt sigura ca o sa se prelungeasca termenul.

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ tartoras - am trecut prin predeal, dap. anu' asta nu am stat... a fost frumos cu zapada, cand am trecut eu. era plin de zapada. zapada a inceput sa se topeasca intre timp dar zic astia ca o sa ninga iar azi-maine, pe acolo.

@ addamissia - pai de la bv la buc = vreo 3 ore jumate. adica evident ca s-a intarziat peste timpul anuntat. s-a stat prin sinaia de florile marului. cand am plecat am plecat cu intercity care cica e cel mai jmeker ca rang dintre trenuri, nu? ei am asteptat si cu ala dupa toti...

Trimiteți un comentariu