miercuri, 9 decembrie 2009

Romania dalmatienilor si Romania maidanezilor...

Sponsori:

Un dalmatian nu va putea bate niciodata un maidanez. Asta e ideea care a dat nastere postului de fata... Nimic mai adevarat, doar ca felul in care s-a votat la scrutinul de duminica se extrapoleaza in felul urmator: suntem cu totii o Romanie a dalmatienilor si a maidanezilor.

Desi blamat si mistocarit de multi, Nastase avea dreptate in 2004 cand a spus ca avem doua Romanii care au votat atunci. Si acum avem doua Romanii si este tot mai evidenta treaba asta de cativa ani incoace.

Deja nu mai vorbesc de alegeri, pentru ca nu vreau sa atac pe nimeni. Dar avem asa. Avem o Romanie formata din manelisti, tarani, romani cu negru sub unghie, cocalari si restul paturii sarace dar intinse. Si mai e cealalta Romanie, formata din clasa medie dar decenta, care se spala in fiecare zi, cei cu o educatie peste medie, intelectualii, studentii, inginerii, doctorii, profesorii si ce-or mai fi... astia desteptii... ai inteles ideea...

Parerea mea este ca, incepand de acum cativa ani, romanii din prima categorie, adica cei mai saraci cu duhul, au inceput sa scoata capul la suprafata din ce in ce mai mult. Le-au dat nas OTV-ul, sau alte emisiuni gen Vacanta Mare, Acces Direct, aia de la miezul noptii a lui Capatos dar si productii precum cea a lui Teo Trandafir, care a promovat pe vremea Pro Tv-ului manele la greu.

Imi amintesc de asemenea emisiunile matinal pe care le facea Horia Brenciu la Antena 1, in mall-ul din Vitan, cand manelistii erau primiti ca zeii de poporul mall-ier si telespectatorii buimaci...

Mai este o chestie cu care multi nu veti fi de acord si-mi cer scuze anticipat. Dar si presedintele Basescu a dat la viata lui o serie de exemple (multe) de grosolanie si prost-gust, care sunt destul de convins ca au dat si ele apa la moara multora... Nu insist chiar acum...

Eu unul ma consider ca facand parte din cea de-a doua categorie. Categorie care tolereaza manelele dar uraste manelismul. Iubeste romanismul dar nu pe toti romanii...

Am trait, traiesc si voi trai in continuare printre "manelisti". Manelist in sensul nu neaparat de iubitor de manele, ci de roman de spetza indoielnica... Ce ne facem? Cum ne impacam cu ei??

Inainte de asta, vreau sa le spun celor care cred ca suntem impresurati de manelisti, ca NU, nu e asa. Cunosc, vad destul oameni spalati, civilizati... Ei exista, doar ca nu scot capul in lume la fel de mult ca ceilalti. Poate suntem impartiti intr-o proportie de 65-35%, in favoarea manelistilor. Ce-i de facut?

Pai trebuie in primul rand sa nu ne invrajbim unii pe altii. Din pacate, mesajul care vine de sus, de la politicieni si televiziuni nu e tocmai asta... Suntem victime destul de sigure si unii si altii. Daca se continua in ritmul asta de cearta si deranj s-ar putea sa nu ne fie prea bine. De-aia si unii si altii trebuie sa se opreasca... Iar noi sa ne obisnuim cu existenta celorlalti... N-ai ce sa la faci, nu-i poti omori, deci trebuie sa inveti sa-i tolerezi...

Din pacate involutia de care avem parte in ultimii ani e clara. In loc sa ne apropiem de standardele europene, de cultura si civizilizatie, parem ca ne indepartam.

http://i50.tinypic.com/wwj53q.jpg

Raman totusi optimist, gandindu-ma ca pericolul reintoarcerii spre epoca de piatra culturala care a fost pe vremea lui Ceausescu, nu ne mai paste. Tendinta de apropiere de Europa este clara iar valul ne va lua cu el pe toti, fie ca vrem fie ca nu vrem... mai devreme sau mai tarziu.

Pe de alta parte, se poate mult mai rau. In Republica Moldova, Ucraina sau Albania sunt convins ca situatia sociala la care m-am referit eu aici e, poate, mai nasoala...

Concluzie? Un dalmatian nu trebuie neaparat sa se bata cu un maidanez. Isi pot mirosi fundurile linistiti si sa-si vada fiecare de treaba lui.


Vezi si:
- Toti vrem cate ceva. Dar de oferit, ce oferim?
- De ce trebuie sa urlam in Romania?
.
Twitter
Facebook

2 Pareri. Comenteaza:

Anonim spunea...

Ai si tu dreptate, trebuie sa fim toleranti. Numai ca asa ma apuca uneori de imi vine sa organizez o vanatoare de cocalari, manelisti, batuti in cap, proaste si restul de specimene din acelasi regn.

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ addamissia - la cati sunt, draga mea, o sa ramai ori fara sageti ori fara gloante... eu unul te sustin oricum :)

Trimiteți un comentariu