duminică, 13 decembrie 2009

Limbajul corpului. Ce semnale trimit fetele prin limbajul corpului

Sponsori:

Marturisesc ca ma preocupau treburile astea legate de limbajul corpului cand eram mai tinerel... Acum singurul semnal care tine de limbajul corpului si pe care il receptez cum trebuie este ala cand fata ma cheama cu degetul spre ea :))) Atunci stiu sigur ca ma vrea. Dar poate stimatul cititor vrea sa stie mai multe despre limbajul corpului si semnalele pe care fetele le trimit baietilor, asa ca am contabilizat pentru voi noua astfel de gesturi. Cele mai simple, sa zic asa...

Parerea mea e ca fetele trimit atat semnale inconstiente dar mai ales constiente... Poate ma ajuta sexul frumos sa-mi spuna mai bine cum sta treaba :) Dar hai sa incepem ce-avem noi de spus:

1. Zambetul sfios. Daca o fata zambeste asa subtil, cum numai ea stie mai bine, in timp ce ochii ii sunt usor ingustati, se cheama ca vrea sa te cunoasca mai bine. Chestia asta merge cel mai bine atunci o fata cand abia a intalnit un baiat. A, si in general daca o fata iti zambeste sau ii plac, sa zicem, glumele tale, iarasi esti pe drumul cel bun :)

2. Ii fixeaza privirea pretz de cateva secunde. Se zice ca privirea e una dintre cele mai puternice arme in arsenalul feminin. Eu unul am cunoscut fete care transmiteau atata energie prin ochi incat am fost chiar electrocutat :) Daca o fata ii sustine privirea baiatului pentru o fractiune de secunda in plus decat banalul contact, apoi se uita in jur si revine iar scurt, se cheama ca-i cam place ce vede... Treaba asta merge de minune in cluburi, discoteci sau locurile aglomerate. Dar nu numai, evident...

3. Aranjatul parului sau al hainelor. Oamenii fac chestia asta atunci cand stiu ca sunt priviti. Vor sa se asigure ca arata bine. Gesturile astea arata baietilor ca fetele stiu ca au fost observate...

4. Ii atinge bratzul. Barbatii ar trebui sa vada asta ca pe primul semn al apropierii fizice. Il invita intr-un fel sa faca acelasi lucru.

5. Interactiunea cu ceilalti. Daca se joaca cu parul unei prietene sau ii atinge ei bratul este o reprezentare a simtului tactic al fetei in fata baiatului. Adica ii arata atingerea. Psihologii si specialistii in limbajul trupului spun ca astfel de gesturi ii arata baiatului ca el insusi ar putea fi receptorul acelor atingeri sau ca chiar el ar putea oferi atingerea respectiva.

6. Uitatul in alta parte la sarutari sau imbratisari. Asta nu e de bine. Daca o fata se uita in alta parte cand imbratiseaza, saruta sau chiar cand saluta, ar trebui sa-i spuna baiatului ca fata nu e chiar atat de interesata. Ba chiar ar putea fi in cautarea altcuiva... Sau ma rog, ca e foarte cool, dar asta nu intra in calculele noastre... Ca am vazut si fete "cool" facand asta :)

7. Imitarea gesturilor. Faptul ca fata ii imita chiar si subtil din gesturile baiatului ii arata ca sunt amandoi pe aceeasi pagina. Bine, chestii astea nu trebuie exagerate si de obicei nu sunt exagerate. Insa chiar si faptul ca tine paharul bu bautura la aceeasi inaltime cu a lui e o chestie suficienta.

8. Bratele incrucisate. Asta iar nu e de bine. In mod obisnuit, bratele incrucisate inseamna o bariera pe care cineva o creeaza fata de cei din jur. Baietii sa fie atenti la asa ceva. Poate insemna ori insecuritate, ori plictiseala, ori chiar faptul ca fata n-are chef de povesti.

9. Contact vizual in timp ce el vorbeste. Faptul ca o fata ii ofera baiatului 100% contact vizual in timp ce vorbeste si eventual mai da si din cap a aprobare se cheama ca aperciaza pozitiv ceea ce el are de spus. Insa contactul vizual nu trebuie exagerat. Mai trebuie privit si in alta parte din cand in cand, caci altfel devine intimindant.

Concluzie: Cele noua puncte de sus (plus unu) ofera doar cateva indicii minore despre o lume extreeeeem de complexa cum este cea a femeilor/fetelor. In alcatuirea ideilor de aici m-am inspirat usor de pe ici, de pe colo, asta ca sa nu crezi ca eu sunt vreun ditamai specialistul in limbajul corpului... :)

Tocmai pentru ca nu sunt specialist, le spun si celor interesati sa fie atenti. Pentru ca, de cele mai multe ori, un singur gest din astea de sus NU e suficient... Ele trebuie corelate unele cu altele, ca altfel poate chiar ii cade parul fetei si vrea sa-l aranjeze cu mana si tu sari ca prostul s-o pupi :))

A, apropos, ar mai fi o treaba... Conform la nu stiu ce sondaj, foarte putini baieti/barbati (spre deloc) au capacitatea sa "citeasca" asa cum trebuie limbajul corpului fetelor si semnalele secrete pe care ele le transmit. De-aia postul de fatza spera sa-i ajute si pe unii si pe altii...

Ei ti-am zis, prefer sa-mi spuna fata clar, cu vocea ei cristalina pe care i-a dat-o natura ce si cum... Sau sa ma ia de dupa ceafa si sa ma duca in dormitor :))) Ceea ce... va doresc si dumneavoastra :))) Ca stii care mai e treaba? Traim vremuri complicate, rapide si cica moderne. Asa ca cine mai are timp pentru toate subtilitatile? Totusi, chestiile astea nu trebuie ignorate pentru ca pot face diferenta.

Gata, am terminat. Acum e randul fetelor sa rada despre eforturile noastre de a le intelege :)))


Vezi si:
- Ce problema am cu blogurile de fete
- Vrei s-o impresionezi? Cum sa impresionezi o fata - poze
.
Twitter
Facebook

6 Pareri. Comenteaza:

Unknown spunea...

boring..



:))

Dili spunea...

hahahaha..... na ca am ras :-)))

Auzi, cu pct 6 mi-ai amintit de o iarna in fata unui bloc din Berceni, tocmai facusem cunostinta cu un tip inalt care s-a recomandat "Vanilla" si ma ia tipul la dans (era iarna si frig si muzica urla), a fost prima oara cand dansand cu icneva am fost solicitata sa nu ma mai uit in orice alta parte in afara de el, da' pe cuvant ca nu-mi placea deloccccc. Deci cam ai dreptate in mare :p
Cu exceptia faptului ca eu d epilda ma uit in ochii omului chiar daca nu-mi place, pur si simplu vad contactul vizual ca pe o provocare la sinceritate si la o buna comunicare :D

Anonim spunea...

Da, Dili are dreptate. Si eu ma uit in ochii ciuva, chiar daca nu-mi place de omul acela. Vreau sa il intimidez si crede-ma ca imi iese. In rest, combinati, dragii mei, combiati sfaturile de mai sus. Ca de nuuu, va luam de ceafa :)))).

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ celine - :P

@ dilimache - maaaa, vanilla... tare de tot!! cred ca era cool as ice :)) mie imi place cel mai mult sa ma uit in ochii cuiva cu care dau mana sau cu care ciocnesc un pahar. dar mult de tot aia cu mana :)

@ addamissia - adevarul e ca fara voi am fi pierduti :) da stii de ce cred? pentru ca v-ati emancipat sanatos in ultimii zeci de ani. ca acum 100 de ani si si mai mult lucrurile erau mai clare... desi erau si atunci dezavantaje... io cred totusi ca e bine asa cum e :)

Teo spunea...

Privitul ca mod de intimidare functioneaza in 99,99% dintre cazuri :)) . Trebuie sa recunosc ca savurez astfel de clipe :D . Eu ma intreb altceva: la ce sa ne chinuim atat sa va transmitem semnale daca voi tot nu va prindeti? Mai bine va luam de mana, de ceafa,... sau de ce vreti voi :)))

Denis spunea...

Foarte folositor limbajul corpului, te poate ajuta în multe contexte sociale.

Trimiteți un comentariu