marți, 8 decembrie 2009

Ce vor sa mai inventeze astia? Trecerea de pietoni cu laser

Sponsori:

Stii bine sau ar trebui sa stii ca Anti-Plicti prezinta inventii si inovatii de cate ori prinde cate una mai ingenioasa sau trasnita. Ei bine, acum am aflat despre un concept nou, deci o chestie in stadiu de proiect, care ne-ar putea afecta tuturor vietile. Sau macar ale noastre, ale pietonilor... Dar si ale soferilor cu carnetul suspendat. E vorba de trecerea de pietoni cu laser.

I se mai spune si peretele virtual si ar trebui sa ajute pietonii sa treaca mai in siguranta strada. Practic, dupa cum vezi, sistemul are doua surse de proiectare de unde laser, care unde laser ajung sa formeze un fel de perete virtual dar vizibil in fata masinilor.

Abia astept sa faca asa ceva si in Romania. Cred ca o sa fie distractia maxima a soferilor sa treaca prin peretele asta virtual. Or sa scrie cu mandrie pe Twittere si pe Facebook-uri: astazi am trecut prin sapte pereti virtuali. Noroc ca am avut un drum scurt, ca altfel faceam pe putin 20 :))


Vezi si:
- Cum se traverseaza strada in Tokyo - video
- Semaforul buclucas, libertatea si dilema zilei
.
Twitter
Facebook

5 Pareri. Comenteaza:

Alecs spunea...

sau ce bine ar sta o astfel de inventie in curtea rromilor ! Doar nu crezi ca ar rezista 5 minute astfel de dracii in strada?

Anonim spunea...

Sper să nu rămână doar la nivel de proiect. E un perete foarte util doar că dacă, să spunem, l-ar implementa la noi în România, ai vedea multe urme de frână pe asfalt :)

Dili spunea...

asa, bun, dar asta vine la pachet cu niste presupuneri:
1- ca aparatele alea n-ar fi furate in veci,cum zice si Alecs
2- ca soferii n-ar ramane masca si-ar uita sa franeze in momentul in care peretzoiul ala le sare in fata dupa modelul "nu l-am omorat io pe ala, doar ca mi-a aparut o chestie mare si rosie in fata si mi-a luat mintile"
3- ca pietonii ar trece strada si n-ar ramane pe loc sa impunga cu deshtu' peretele cu pricina
4- ca cineva chiar ar da banii pe ele. Poate daca ar baga si ei niste clipuri misto pe laseru' ala si ar mai uita soferii ca s-a facut verde...

Alina spunea...

asa si? daca ai chestia aia in fata masinii te opresti pentru ca....?

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ alecs - pai n-ar rezista... apropos, am trecut pe la metrou zilele trecute. incredibil cum pot fi de mazgalite garniturile vechi...

@ dan chichernea - ori asta, ori s-ar da niste spagi si comisioane de ai vedea sisteme de-astea si la intrarea la ghena de gunoi :)

@ dilimache - tare faza cu clipurile... eventual niste manele sa-si beleasca ochii si pietonii si soferii... cat despre cele 4 puncte ale tale in ansamblul lor... maybe some other country. apropos, stii ce-ar fi tare?? sa curenteze laserul ala. si pe pietoni si pe soferi, cumva... sa vezi atunci civilizatie pe capul nostru :)))))

@ alina - ... pentru ca te miri ca prostul de ce-au fost astia in stare sa faca :))

Trimiteți un comentariu