duminică, 1 noiembrie 2009

Am fost la This Is It... Ar fi fost un concert zguduitor - video

Sponsori:

Da, un concert zguduitor insa un film care din pacate n-a avut cum sa surprida, saracul, o atmosfera de concert. Deci pentru cine se asteapta la atmosfera incendiara cu care a fost obisnuit in jurul lui Michael, o s-o astepte degeaba. Pentru fanii lui Michal Jackson, asa cum sunt eu, ipostazele in care apare idolul lor/nostru sunt, pentru mine cel putin, cu totul si cu totul noi.

Am vazut un Michael suficient de stapan pe situatia muzicala de la repetitii. Opreste muzica de multe ori pentru a da cate o indicatie. Ii pune pe toti sa repete cate un final sau un refren pentru "ca piesa sa sune asa cum a fost compusa". Pentru mine felul in care isi impunea si lupta pentru punctul lui de vedere este marele castig al filmului astuia. In sensul in care pe Michael l-am vazut mereu si ni s-a prezentat drept un om destul de slab, fara control asupra vietii lui.

L-am vazut in This Is It - filmul, pe Michael mult mai uman ca pana acum. De 100 de ori mai uman decat freakul care era prezentat in documentarul ala controversat al lui Bashir, daca-ti amintesti...

Sunt cateva scene neprotocolare care se intampla in film. Michael ii explica pianistului cum trebuie cantata o piesa. Mult mai incet, "ca si cum atunci te-ai trezit", ii explica megastarul muzicianului care nu parea sa inteleaga. La fel, tinerei chitariste ii spune cum trebuie ea sa straluceasca la un solo al ei si cum ceilalti vor fi acolo s-o sustina.

Muzica din film... este suficienta muzica in documentarul This Is It. Sunt marile piese care l-au facut celebru pe M.J. Se aud f.f. bine (desi cam incet in cinematograf pentru gustul meu) iar asta am mai spus-o - vocea lui Michael suna in continuare dumnezeieste. Totusi cred ca atat vocea lui cat si beat-urile au fost ajutate digital cumva in post-productie.

Da, concertul ar fi fost un come-back reusit pentru Michael. Ar fi avut de toate in el. Dans nebun, imagini 3D, ecran gigant in spate, efecte speciale si tot tacamul pentru care a fost cunoscut megastarul. "Oamenii vin aici sa evadeze, vor sa-i ducem in locuri in care n-au fost niciodata. Vor mereu sa impinga limitele", le spune in film Michael colaboratorilor lui. A inteles foarte bine ce inseamna show-biz-ul...

In sfarsit... nu vreau sa-ti povestesc tot filmul. Ti-am facut doar un contur. Eu nu am fost atat de impresionat incat sa juisez acolo pe scaun. As fi vrut sa vad o mica poveste in jurul filmului... As fi vrut sa vad chestii mai umane... mai multe treburi de culise, caci sunt sigur ca au fost suficiente.

Michael pare intr-adevar ingrijorator de slab in film. Dar suficient de in forma. Criticii s-au plans ca documentarul prezinta o realitate care n-ar fi fost chiar asa, in sensul ca au fost destule momentele in care Michael venea praf la repetitii, terminat de problemele lui de sanatate. Eu n-am cum sa stiu asta. Filmul ne prezinta un Michael asa cum trebuie sa fie, implicat in procesul artistic, de creatie... Autorii n-au vrut sa ne stoarca lacrimile cu orice pretz, de fapt chiar deloc si e mai bine asa.

Cateva mici chestii de culise acum. Sala n-a fost plina. A fost sa zicem undeva intre jumatate si trei sferturi... La inceputul filmului esti avertizat sa nu faci poze, sa nu filmezi sau vei fi deportat pe luna... (ma rog sau asa ceva:). De-aia imi cer scuze pentru calitatea filmului de aici. M-am strecurat cum am putut eu mai bine. Dar este pentru fanii care nu-si permit sa dea 300 sau 350.000 de lei pe bilet... E o calitate suficient de proasta pentru ca sa nu comenteze nimeni, nimic, haha :)


Apoi i-am vazut la intrarea filmului pe Alina Sorescu si un tip cu pantaloni rosii stridenti foc... Ea extrem, extrem de stearsa si transparenta mi s-a parut (sa nu crezi ca m-am holbat la ea, totusi) iar el ti-am zis, cu pantaloni rosii. Discutau cu Mihai Petre cu care se intalnisera acolo... si el foarte mic mi s-a parut. Ma rog, sunt un carcotas :)

In sfarsit, una peste alta, daca esti neutru de fenomenul Michael Jackson ai sansa sa descoperi un mare artist si profesionist in actiune. Pentru fani, este o incantare sa-ti redescoperi megastarul intr-o intimitate mai intima decat cea cu care am fost obisnuiti pana acum. All in all, e un film care merita vazut.


Vezi si:
- This Is It, ultima melodie Michael Jackson a aparut pe net - audio
- Good bye, Michael Jackson... - 100 poze
.
Twitter
Facebook

4 Pareri. Comenteaza:

Niciodată Singură spunea...

Sunt de acord cu tot ce ai scris. În această dimineaţă am văzut şi eu filmul.

Lucian spunea...

trebuie sa-l vad si eu neaparat

Anonim spunea...

nu am fost un fan inrait al lui,nu am plans cand a plecat in ceruri,dar l`am apreciat ca artist si ca om.A suferit f mult in copilarie si aceasta suferinta a mers cot la cot cu cu el,toata viata.A facut tot posibilul sa aiba o viata normala,dar nu a reusit sa fie fericit,decat acolo,sus pe scena.Acolo a fost viatta lui,acolo a devenit un rege.
Filmul nu reuseste f bine sa arate starile lui,sanatatea ,stiu si eu....eu stiu ca a putea sustine 2-3 ore de concert in ritm ametitor,sa ai puterea sa canti,dar si sa dansezi,sa creezi un show adevarat,iti trebuie ceva putere,ceva suflu.

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ niciodata singura - ma bucur ca impartasesti ce-am scris si ca nu sunt singurul care crede lucrurile alea.

@ lucian - da, ar fi bine. iti faci propria parere. sa revii si sa ne povestesti dupa ce l-ai vazut...

@ alecs76 - foarte frumos ai spus... si da, saracul, la cat de slab era si probabil din ce in ce mai frant, cu greu ar fi dus toate concertele la capat. omul a incercat totusi si chiar si pentru repetitiile alea tot e de admirat. ma rog, e de admirat oricum :)

Trimiteți un comentariu