sâmbătă, 12 septembrie 2009

Ai grija ce mananci. Topul celor mai nesanatoase alimente

Sponsori:

Mai bagam un post educativ. E prea important ca sa-l lasam deoparte. De cele mai multe ori mancam ca spartii tot ce ne pica in mana. Nu e bine deloc. Trebuie un pic de ponderatie din cand in cand. Mai mult, se zice ca 75% dintre bolile moderne sunt o consecinta a alimentatiei nesanatoase si a unui stil de viata dezordonat. Sunt multe care pot fi facute. Unul din lucruri este evitarea pe cat posibil a urmatoarelor 5 alimente, considerate cele mai nesanatoase.

5. Produsele de patiserie. Contin foarte multe grasimi, spun specialistii, si cresc riscul bolilor legate de obezitate.

4. Supele instant. Au continut ridicat de sare, coloranti si aromatizanti.

3. Cartofii prajiti. Dincolo de faptul ca ingrasa, sunt si cancerigeni. Amidonul din cartofi contine doar carbohidrati, fără vitaminele si mineralele care se gasesc in general in fructe si legume. Cartofii si alte produse prajite ar putea provoca leziuni ale creierului si chiar maladia Alzheimer, sustin unii specialisti americani.

2. Carnea procesata din care se prepara de obicei produsele de la fast-food-uri. Acest tip de carne contine nitriti de sodiu, despre care cercetatorii au demonstrat ca sunt cancerigeni.

1. Margarina. Specialistii spun ca trebui sa evitam consumul de margarina datorita continutului de acizi grasi trans care determina cresterea colesterolului rau si scaderea celui bun. Ca structura moleculara margarina este asemanatoare plasticului.

Grija asadar la ce mananci. Optinea, din punctul meu de vedere, este intre a trai pe termen scurt, adica a baga in tine ca spartul si ce-ti iese in fatza, si a trai pe termen lung, adica a te gandi ce mananci pentru a-ti fi mai bine mai tarziu.


Vezi si:
- Ce paine mancam in criza economica
- Prajituri scarbos de originale... si dulci
.
Twitter
Facebook

6 Pareri. Comenteaza:

Dili spunea...

Mai tu te-ai vorbit cu barbatu-meeeeeeeeeeu??? Alaltaieri nu m-a lasat sa mai cumpar margarina, cica de acum mancam doar unt si numai unt. Pe cuvant. Plastic zici..?

Anonim spunea...

He he! Lucky me, nu consum din cele enumerate mai sus.

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ dilimache - hehe, cum am stabilit mai demult, nimic nu e intamplator :D plastic, pe cuvantul meu :D

@ addamissia - esti fericita. eu le consum aproape pe toate. mi-a zis cineva ca s-a lasat de carne vreo luna si mi-a zis ca se simte diferenta. e naspa oricum la ce ne dau astia de mancare.

Spirocheta spunea...

Si eu care mananc o portie de cartofi pe zi...
*worried*

Nik26 spunea...

Chiar imi placi! ;)) Si posturi amuzante, dar si posturi educative! :D

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ spirocheta - hm. pai nu e prea bine. ar trebui sa treci pe margarina :)))

@ mik26 - merci mult. ma bucur sincer ca ai observat aspectul. facem de toate. ar fi pacat sa nu fie asa :D

Trimiteți un comentariu