luni, 24 august 2009

Tigara electronica. De ce nu mai fumez tigara electronica

Sponsori:

Anuntam cu mult tam-tam si lansari de porumbei, acum vreo 4 luni, cum mi-am achizitionat o superba tigara electronica. Chiar a fost un eveniment pentru mine, caci imi inchipuiam cum tigara asta electronica imi va prelungi viata, mari potenta si umfla portofelul. Teoretic si chiar practic, lucrurile au mers bine. O vreme... Tigara electronica mi-a permis sa fumez mai putine tigari traditionale, parca simteam ceva energie in plus... respiratia ok, mirosul revenise partial.... asta cu potentza e problema mea, hihi :))

Mai mult decat atat. In cele doua saptamani cat am fumat-o, organismul aproape se obisnuise cu ea si cu doza de nicotina pe care o livra. In sensul in care simteam o ameteala pronuntata de cate ori bagam cate o tigara cu tutun. Semn ca isi facea efectul.

Nici faptul ca s-a stricat la un moment dat n-a fost un impediment. M-am dus cu ea la magazin si cel care mi-a vandut-o a acceptat sa mi-o schimbe. Ei, si uite asa, dragii mosului, organismul meu trecea incet-incet la o noua, stralucitoare si fulminanta viata.... Si eu odata cu el. Doar ca a venit fatidica dimineata in care eram la servici si am avut de facut o treaba care a presupus un consum nervos ridicat. Ceea ce... oops, am simtit ca nu se poate. Tigara asta electronica lucrase atat de bine incat imi scazuse cantitatea de nicotina, gudroane si alte prostii, pana la nivelul in care eu nu ma mai puteam concentra...

Am fost pus in fata unei decizii fundamentale: ce fac? Aleg sa-mi fac job-ul mai prost sau merg repede la fumoar si indes doua tigari una dupa alta... Ce crezi c-am facut? Trimite raspunsul pe adresa redactiei si vei castiga doua Havane de foi :)

Mai marim un pic suspansul si admiram un caine care tocmai s-a lasat de fumat...

The image “http://i32.tinypic.com/eq7uo.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Sa revenim. Pai m-am dus de urgenta la fumoar si am bagat doua tigari una dupa alta. Si de-atunci, m-am mai chinuit vreo cateva zile cu tigara electronica, pana am renuntat la ea definitiv :) (Deocamdata)

Pentru cei care vor sa-si cumpere asa ceva, le spun ca nu e o experienta chiar nasoala. In sensul in care senzatia de fumat e suficient de apropiata de fumatul standard iar efectele asupra sanatatii sunt asa cum se spune, din punctul meu de vedere. Bine, carcotasii spun c-ar fi cangeriene. Dar, hello? Tigarile de tutun nu sunt si ele cancerigene???

In fine, ele trebui incarcate periodic, atat bateria cat si filtrele - reumplute cu nicotina lichida sau schimbate cu altele noi. Deci e o corvoada mica din punctul asta de vedere. Daca ai totusi doua (multe pachete contin doua, inclusiv al meu) mai poti jongla ba cu una, ba cu alta.

Mnoa, n-o mai lungesc. Inca n-am renuntat la ideea cu tigara electronica. Le am, sunt puse bine pe undeva prin casa. Astept insa vremuri ceva mai linistite, poate chiar un concediu, ceva... pentru ca, uite, tigarile traditionale sunt ca o iubita lipicioasa, chiar daca nociva - te desparti greu de ele, haha.

PS1: Pentru ca le consider o alternativa si un mod prin care se poate renunta la fumat, am acceptat sa pun bannerul din dreapta, cu o reclama la un site care comercializeaza tigari electronice.

PS2: Don't smoke, don't do drugs, stay in school!! :)


Vezi si:
- Mi-am tras tigara electronica
- Cum sa te lasi brusc de fumat - video
.
Twitter
Facebook

3 Pareri. Comenteaza:

Dili spunea...

Avand un tata hotarat fumator, declar cu mana pe inima ca singura cale de lasare de fumat mi se pare dezintoxicarea. Dar asta presupune si vointa, asa ca.. bafta multa mai departe!

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

dap. fara vointa nu faci nimic. la mine e a doua tentativa in vreo 10 ani de fumat... nu am fost f. hotarat in niciunul din cazuri (dar nici f. pregatit)... se zice ca e f. util sa-ti setezi in minte ce reactie vei avea cand apar momentele critice. sa vedem... :)

Anonim spunea...

uite un articol aici legat de potenta in ceea ce priveste tigara electronica: http://forumtigaraelectronica.wordpress.com/2009/11/15/tigara-electronica-si-sexul-p/

Enjoy!

Trimiteți un comentariu