luni, 17 august 2009

Studiu: De ce stam cu orele pe internet?

Sponsori:

Astia care stam, evident... Pai un studiu peste care am dat zice ca oamenii mai nou au devenit la fel de excitabili de lucrurile abstracte ca de cele tangibile. Cercetarea asta spune ca atunci cand ne simtim bine in lumea inefabila, virtuala, cand facem conexiuni pe acolo, activam centrii cautarii din creier. Iar ceea ce alimenteaza tendinta asta spre cautare si navigare pe net este tocmai dopamina. Buclucasa substanta din creier, de care poate ai mai auzit, responsabila cu asa-numita senzatie de fericire.

Ei bine faptul ca suntem in perpetue cautari pe net sau pur si simplu vizitam lucrurile care ne plac... asta aduce o rasplata... creierul e "fericit" iar oamenilor le place sa se afle in starea asta. Si e asa de bine incat cautam mereu o astfel de satisfactie ca pe un drog.

Te-ai trezit vreodata cautand un singur lucru pe net pentru ca apoi, dupa o ora sa te afli tot in fata calculatorului, butonand acolo ce stii tu mai bine?? Ei bine, autorii studiului spui ca trebuie sa multumim dopaminei pentru aceasta activitate.

Eu am ajuns de mult la concluzia ca internetul si calculatorul ma relaxeaza. Uite acum aflu ca ma fac si fericit :)

PS: a se avea in considerare totusi ca nici dependenta, de orice fel, nu e o chestie tocmai ok... dimpotriva.


Vezi si:
- Studiu: femeile devin din ce in ce mai frumoase
- GSP TV e aici. Cum sa vezi GSP TV live, online sau Digi Sport pe internet
.
Twitter
Facebook

0 Pareri. Comenteaza:

Trimiteți un comentariu