duminică, 12 iulie 2009

Suntem tzarani dar fericiti :)

Sponsori:

Imi plac studiile, cercetarile... Doua astfel de sondaje mi-au atras in mod deosebit atentia. La primul am zis "wow". Cica romanii se cred mai fericiti decat se cred americanii. Este vorba de o cercetare facuta de o asociatie ecologista, in toata lumea, in care noi ocupam locul 70 din 143 de tari la capitolul fericire. Adica suntem cam la mijloc. Oricum mai bine decat americanii, plasati pe locul 114. Mai multe, daca vrei, aici.

Ce m-a surprins e ca vecinii moldoveni stau si mai bine decat noi, pe un confortabil loc 32. Hm... O prima morala e ca nu conteaza cum o duci, important e cum te simti. Pentru conformitate iti spun ca cea mai fericita tara din lume e Costa Rica.

Numai ca vine cercetarea a doua in care nu mai stam bine deloc. Este vorba de cele mai politicoase capitale ale lumii, unde ocupam un fulminant loc 34 din 35 de orase... Adica doar indienii din Mumbai sunt mai prost-crescuti decat noi... Dintre vecini avem doar ungurii in clasament, care sunt, oho, in prima jumatate, adica pe locul 11...

Acum ce mai incoace-incolo... tarani ne-tarani, important e ca suntem fericiti, nu? Ia mai da-i dreaq de americani, cu locul lor intai cu tot. Ca daca-i prind pe aici le rup picioarele dar mai intai ii fac de bani pe fraieri... Si voi fi asaaaa de fericit pe chestia asta... (Glumesc, te-ai prins, nu?:)


Vezi si:
- Cum sa faci o femeie fericita
- Cimitirul vesel: de-a rasu'-plansu' - video
.
Twitter
Facebook

4 Pareri. Comenteaza:

Dili spunea...

Bai nene, eram gata sa zic ca fericirea multa vine la cei cu aspiratii de altitudine joasa - cand, privind atent la domnul din imagine (fericit posesor de bani, evident, dar si femei - dupa numarul ferestrelor de mess deschise) mi-a venit sa plang. Da, mai, da, daca le merge mintea lor sprintena de pragmatici si pilosi, bravo lor, degeaba stau eu si carcotesc acilea, asteptand o amarata de indemnizatie lunar si gandindu-ma unde sa-mi mai caut de lucru la anu'.
Anyway, nu-mi pot lua gandul de la o poza cu o familie de vreo 6-7 indieni fericiti nevoie mare pe o motocicleta de un metru jumate lungime... vorba aia: saraci cu duhul sa fim/ pe dinauntru sa zambim/ ce daca haine ne carpim/ si pe la bosi ne umilim :-(((((

CORA spunea...

La capitolul politete ma mir ca nu suntem pe locul 36. :) Dupa ce traiesc pe pielea mea zilnic in Bucuresti, numai in trafic, ma tem ca estimarile sunt optimiste. :))

Anonim spunea...

Inseamna ca noi nu stim ce inseamna fericirea....

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ dilimache - da, probabil ca ne multumim cu putin... initial pusesem o fotografie cu o fata fericita intr-un lan de flori galbene... am schimbat-o cu cocalarul fericit pe care l-ai vazut. caci intr-adevar si eu m-am gandit ca este vorba de un anumit tip de fericire, nu ala care sa sari in sus si sa spui: ce fericit sunt...

o stii pe aia poate, cand se duce unul la un preot sa se planga ce inghesuiala e la el in casa, cu o nevasta si inca 5 copii. iar popa ii spune ca, timp de 3 saptamani, sa bage in casa aia si doi cai, un bivol, niste caini si tot asa... ca s-o scurtez, dupa trei saptamani ii spune sa le scoata. iti dai seama ce fericit era omul nostru ca ce mult spatiu are acum in casa :)

@ cora - haha, deci vestea e cat se poate de buna pana la urma, pentru ca se poate si mai rau :)

@ april - posibil. si eu zic ca stam mai bine decat ar trebui... sau macar decat parem, ca ne plangem toata ziua :)

Trimiteți un comentariu