miercuri, 1 iulie 2009

De ce trebuie sa urlam in Romania

Sponsori:

Pentru ca, din pacate, nimic nu merge altfel. Eu vorbesc destul de frumos de felul meu. Asa am facut si cand am sunat recent la o firma careia ii sunt client, sa ma ajute cu o problema. Sun deci prima oara, vorbesc frumos, imi raspunde o voce blonda la fel de frumos. Imi spune ca se rezolva si ca sa astept cateva minute. Le astept. Si pe alea "cateva minute" si alte 25.

Mai sun odata. Aceeasi poveste, ca nu s-a putut, ca sa mai astept un pic ca ma suna ea, vocea blonda, inapoi. Trec vreo doua sferturi academice, nimic. Imi iau atunci vocea de manelist de Ferentari si sun din nou. Pai se poate? Sunt client de cativa ani, acum imi inregistrati convorbirile ca sa le imbunatatiti... pai asa le imbunatatiti? Macar sa ma fi sunat inapoi... sa-mi spuneti ca sunt un parameci si tot era ceva... Nu am folosit decat cuvantul "naiba". Arsenalul greu mi-l pastrasem pentru a 4-a convorbire.

N-a fost nevoie, caci dupa 5 minute primesc telefon ca se rezolva problema. Si s-a rezolvat. Fa proasto, nu se putea rezolva din prima, de cand ti-am vorbit frumos??? Ca te duci acasa la gagicu-to ala androgin si te plangi ca ce au urlat clientii la tine si ca ce te-ai saturat de jobul de rahat pe care il ai... Si eu la fel, scriu posturi pe blog si le spun si altora ca, daca sunt buni, sunt luati de fraieri in tara asta... Ca solutia e sa-ti bagi si sa-ti scoti, sa pari smecher si deci sa-ti creasca sansele exponential. Stii tu ce-i aia exponential???

Fa operatoareo, stii ce-s parintii tai?? Maica-ta e gladiatoare si taica-to procuror. Adica ea vinde gladiole si el le procura... :)))

PS: din respect pentru firma despre care e vorba, nu o sa-i pronunt numele. Au servicii un pic mai bune dacat concurenta, dar o banuiesc de ceva vreme ca uneori mimeaza profesionalismul... Ca multi altii, din pacate, care au nevoie de stimuli puternici pentru a misca ceva... Nu trebuie sa disperi, trebuie doar sa intelegi mersul...


Vezi si:
- Marketing personal: totul e cum iti vinzi pielea
- Poezie haioasa: angajatul model
.
Twitter
Facebook

5 Pareri. Comenteaza:

Anonim spunea...

Trei-patru convorbiri??? Atata ti-a trebuit ca sa obtii ce doreai? Vin' la fata sa te invete cum sa obtii din prima :D, ca le pun pielea pe bat daca nu obtin ce vreau de la ei. Si nu am invatat la Facultatea de Jurnalism sa tip si sa ma dezbrac de caracter. Tot lipsa de profesionalism si dezinteresul celor din jur ne fac sa ne purtam grosolan cand avem nevoie de ceva.

Anonim spunea...

Ai avut noroc. Eu am patit chestia de care zici tu cu RDS-ul [am obrazul mai gros decat tine, asa ca mi-am permis sa le zic numele]. A trebuit sa dau telefon de vreo 6 ori, si pana la urma, chiar daca am nimerit peste o domnisoara care a incercat sa ma lamureasca, tot nu mi s-a clarificat, de fapt, dilema.

Vocile lor politicoase, sensibile, finute, catifelate mi se par, totusi, mai putin agasante decat "asteptati un moment, va rog", dupa care melodia. Te persifleaza complet cand iti baga ditamai shlagarul facut pentru incetii cei mai inceti mental. Care, bineinteles, in loc sa sufere modificari sau sa fie schimbat dupa 5 minute, iti suna obsesiv in ureche. Nu e nici de mirare ca te enervezi si ajungi sa tipi la ele. Melodia e de vina. [parerea mea]

Dili spunea...

Hahaha, nu ne-ai zis ce muzica ti-a pus pe hold... Eu pateam asta cu Decknet-ul, ehehe ce vremuri, pe-atunci se purtau firmele-fantoma... si nu numai cu telefoanele ci si cu asteptatul acasa al "baietilor", iarasi telefoane ca eu am copil mic si nu pot sta la infinit in casa sa-mi rezolve problema, iarasi "stati asa ca sunt deja pe teren" - in final am fugit de la ei. S-au implinit de atunci vreo 3 ani si pana prin primavara am tot primit facturi de la ei prin posta, care mergeau inainte desi cablul e fizic taiat de atunci. Oricate mailuri si telefoane le-am dat nu au priceput asta. I-am lasat in pace, ei pe mine nu, pana s-au plictisit. Acum am revenit la Astral.

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ addamissia - da ma dar nu e asta solutia. ma enerveaza. de ce trebuie sa ma enervez de cate ori vreau ceva... ca altfel mimeaza foarte bine curtoazia si limbile date clientilor, doar ca nu ajuta la nimic :)

@ cristina v - da, si eu cred ca e o problema cu melodia... si mai mult, cred ca toate in tara asta ni se trage de la imnul national... e prea lent:)

acum serios: e nasol cu astia. chiar imi povestea recent un prieten care lucreaza cu clienti. zice, ma, pai cand vine la mine un client ma dau peste cap sa-l rezolv... stii si-ti mai spun si ca te inregistreaza ca sa imbunatateasca serviciul. my ass!!

@ dilimache - hehe, stiu si eu decknetul. era totusi un progres chipurile fata de astral. pe vremea aia si eu aveam astral si ma saturasem de 30 de k pe secunda... deci la mine, atunci, decknetul chiar era o solutie. din fericire am gasit altii, destul de ok...

apropos, ca am vrut sa revin la astral... cum merge netul acum la ei? ca pe oferte zic "pana la 10 mega"... e viteza ok? e constanta? e acceptabila? pica netul?

Dili spunea...

Netul nu mai pica deloc, dar rata de "mortalitate" a cablului cu totul e insa de 1 zi pe luna :D. Noi avem pachetul cel mai ieftin si suntem multumiti, tv-tel-net, viteza de 100Mbps da, e constanta din cate am vazut eu. Nu se compara cu nici o firmulita de cablu testata pana acum... eu zic ca e ok la nevoile noastre de parinti febril consumatori de net.

Trimiteți un comentariu