luni, 20 iulie 2009

A ajuns omul pe Luna in '69 sau nu??

Sponsori:

Astazi, fix astazi, 20 iulie, se implinesc exact 40 de ani de cand americanii transmiteau cu tam-tam in direct "pasul mic pentru om dar mare pentru omenire", adica aselenizarea pe Luna. Spatiul si alte prostii de genul asta ma pasioneaza destul de mult, ca pe multi alti confrati de-ai mei, baieti in majoritate, cred. Dar si fetele ar putea sa caste un pic ochii...

Hai s-o luam asa: o stire de acum cateva zile zicea ca si acum, la 40 de ani de atunci, americanii cred ca triumfala aselenizare a fost de fapt regizata si filmata intr-un studio din Arizona pentru a le deturna atentia de la razboiul din Vietnam si pentru a le arata rusilor cine e taticul in cucerirea spatiului...

Si sunt mai multe argumente in sprijinul ideii lor, dupa cum urmeaza:

-->> astronautii n-ar fi putut sa supravietuiasca atunci radiatiilor cosmice la care ar fi fost supusi in calatoria spre Luna,
-->> apoi cica nu se vad stele pe cer,
-->> steagul american infipt in solul lunar pare sa pluteasca desi pe Luna nu exista atmosfera...
-->> la fel cica unele cadre filmate atunci ar fi aparut si in imagini filmate cu alta ocazie...
-->> umbrele astronautilor sunt de dimensiuni diferite desi teoretic ar trebui sa fie aceeasi sursa de lumina...


In fine, uite si un clip din multitudinea existenta pe tema asta pe internet.



Acum parerea mea: sincer chiar nu stiu ce sa zic. Totusi nu pot sa nu observ dovezile care tind sa demonstreze ca multe lucruri din cele ce ne-au fost prezentate in '69 nu prea stau in picioare. Chiar am vazut cateva filme pe tema asta iar argumentele lor sunt destul de grele. Ca sa nu mai vorbim ca NASA zice ca a mai si pierdut inregistrarile originale ale misiunii Apollo 11.

Ma rog, poate nu vom sti niciodata. Sau cand va merge urmatoarea echipa pe Luna, sa ne arate resturile lasate acolo de echipa Apollo 11. Acum oricum eu sunt obisnuit cu pacaleli din astea, ca atunci cand eram mic, bunica saraca imi spunea ca petele alea negre care se vad pe Luna sunt Cain si Abel, pedepsiti de Dumnezeu. Ulterior am aflat ca sunt cratere :) Deci vezi? Nici nu stii ce sa mai crezi... Eu sunt bulversat si de Michael Jackson care zice ca facea moonwalking, deci e clar ca a fost si el pe Luna... Ca doar cum sa faci moonwalking pe pamant, nu?? Si eu fac moonwalking si n-am fost pe Luna... Intelegi acum bulversarea mea?? Hai sa vedem tu ce zici, in sondajul de mai jos...



Vezi si:
- Spatiul, prima frontiera. Poze NASA superbe din spatiu
- Cam cum sta planeta noastra
.
Twitter
Facebook

14 Pareri. Comenteaza:

dyanna spunea...

Sincer,eu nu cred ca au fost

Anonim spunea...

Mi-ar place sa cred ca au ajuns....dar atunci de ce n-o pot face AZI? Totusi au trecut 40 de ani.
So, NU, n-au ajuns pana acolo....poate peste vreo inca 40 putem spera, sau poate nici atunci...

adizzy spunea...

April are dreptate ...acum 40 de ani au reusit acuma cu o tehnologie mai avansata nu mai reusesc...ye sure...nu cred ca au fost, cel putin nu in '69..poate au mai fost de atunci de multe ori, da nu se stie de populatie

Dili spunea...

Ee chiar nu stiu daca or fi fost atunci au ba, cred insa ca un numar restrans de oameni stiu mult mai multe despre spatiu decat vom sti noi in sapte vieti. Secretomania asta are si ea un motiv, din pacate altii decid ce trebuie noi sa stim sau nu.

CORA spunea...

Am vazut un documentar bine argumentat, in care se dezbatea aceeasi problema. Concluzia: concurenta Rusiei i-a determinat pe americani sa...fabuleze. :)

Ioana Radu spunea...

"69" poate nu e degeaba. Au prins anul ce pare a fi semnul dualismului (in si yang). Au mintit atunci, acum doar incearca a se taia acea minciuna cu o linie. Si... puf... treaba ar trebui sa dispara.

In romanul "Unul", de Richard Bach, exista inca o teorie privitoare la rusi vs americani. Se pare ca acestia din urma (americanii) au construit rachete nucleare (dar doar aparent, caci ele erau confectionate din diverse materiale, filmate si difuzate la nivel international pentru a-i speria pe rusi). Astfel, rusii vazand ca rivalii lor au ajuns la rachete nucleare, au incetat dezvoltarea si s-au bazat pe armament... Iar America era intr-o continua dezvoltare. Se pare ca toata treaba o fac oamenii, cei care musca momeala mai precis.

Cat despre "si fetele ar putea sa caste un pic ochii...", asta nu tine de sex, este doar un domeniu de interes. Cine il are bifat la interese, il are. Cine nu, nu.

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ dyanna - si eu as fi tentat sa cred la fel...

@ april - ai dreptate... atunci, cu mijloace mult mai rudimentare chipurile au reusit... adevarul e ca filmele pe care le-am vazut pe tema asta par destul de convingatoare asa ca sunt de acord cu tine.

@ adizzy - 40 de ani par foarte multi... cu toate astea tehnologia nu a avansat prea mult de atunci...

@ dilimache - mi-ar placea sa ajung presedintele americii doar pentru a vedea ce-i cu extraterestrii astia :)

@ cora - adevarul e ca i-au nimicit pe rusi la faza asta... iar filmul cu aselenizarea (daca o fi fost film, intr-adevar) chiar a fost bine facut.

@ terra - e o prejudecata, recunosc, dar in mintea mea, asta cu spatiul e un subiect mai mult pentru baieti... poate gresesc... uite tu esti exemplul contrar :)

eSorin spunea...

din cate am vazut prin unele documentare se presupune ca americanii nu au ajuns pe luna in 1969 ci doar a fost doar o aselenizare regizata doar pentru a dovedi fostului URSS ca sunt mult mai avansati dpv tehnologic.

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ eSorin - cam pe chestia asta as merge si eu... desi astia par destul de convinsi ca chiar a fost pe bune... sunt intr-adevar multe chestii care scartaie.

Ion D Marin spunea...

Cand eram mai mititel am vazut un film care m-a pus tare pe ganduri: Capricorn 1. Era vorba de prima misiune trucata pe Marte, unde se arata destul de plauzibil scenariul unei cacealmale "astronomice". Daca inlocuiai, insa, Marte cu Luna, aveai dintr-o data nu un film SF ci unul de-a dreptul de istorie. Multa vreme am incercat si eu s-o conving pe bunica-mea cum ca minunatele realizari ale stiintei l-au dus pe om haaat departe, pe Luna. Bunul ei simt, nealterat de propaganda televizuala de toate culorile, o facea sa ramana sceptica. Dupa acel film, in care se arata cum politicul dicteaza si face legea pe acest pamant si chiar in afara lui, posibilitatea trucarii aselenizarii, in conditiile politice ale momentului, mi-a aparut tot mai plauzibila. Astazi sunt sigur ca totul a fost o cacealma. Argumente ar fi nenumarate, insa, cred eu, cel mai puternic dintre ele este bunul-simt (acest al 6lea simt pe care nu-l are chiar tot muritorul).
Multa lume aduce in discutie argumentele arhi-cunoscute gen steagul-ce-flutura, zonele din umbra luminate, fundaluri identice pentru misiuni diferite, etc.
Si cei ce cred inca in aselenizarea din '69 vin mereu cu planurile nasa pt trimiterea omului pe marte, care, zic ei, va inchide gura cartitorilor, definitiv.
Cartitoti care, zic tot ei, sunt niste batuti-in-cap ce nu pot pricepe legile simple ale fizicii care l-au ridicat pe om de la Pamant la Luna, asa precum l-au extras din maimuta si mai inainte din pterodactili, crocodili, pesti, moluste si alte lighioane (de parca legea entropiei ce se opune clar teoriei evolutiei nu face parte din fizica aceea...).
Dar sa revenim la astronautii nostri martieni. Toti acesti optimisti ce cred neconditionat in Darvin si primul pas al maimutei, pardon, omului pe luna, cred, ba nu, sunt siguri si de primii pasi pe Marte. Ce conteaza ca vorbim despre o imposibilitate fizica?! "S-a putut pe Luna, se poate sigur si pe Marte."
Pai, hai sa vedem care-i deosebirea si de ce, de data asta, chiar nu se poate. Dintre nenumarate argumente ce tin de supravietuirea astronautilor la simpla calatorie dus-intors, o sa ma opresc la un argument de ordin tehnic: desprinderea modulului de solul martian. MArte are 38% din gravitatia Pamantului si o atmosfera formata predominant din bioxid de carbon (95%). Daca racheta propulsoare Saturn V, ce a lansat misiunile Apollo (pentru LUNA!!!) este cea mai mare construita vreodata pe pamant, avand 110 m inaltime, 10 m diametru si 3.038.500 kg greutate, sa se calculeze cat trebuie sa fie de mare racheta ce va ridica modulul de pe Marte si ii va aduce acasa pe astronauti, nevatamati. Si, mai important, cine, unde si cu ce o va construi, si, mai ales cu ce o va trimite pana pe Marte, unde va ateriza fara sa se faca praf? Insa pornind de la dimensiunile rachetei de pe Marte, sa se calculeze cat va masura/ cantari racheta ce o va lansa si pe aceasta (pe langa modulele locuite) de pe Pamant.
Ar mai fi multe de zis (am o lista luuuunga) insa nu-mi voi raci gura pana cand nu-mi va raspunde cineva la intrebarile de mai sus.
Cam atat am avut de zis...
Voi ce mai ziceti?

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ ion d marin - multumesc in primul rand pentru comentariul explicit. din pacate nu-mi amintesc toate detaliile, insa am vazut acu' ceva vreme un film care demonstra ca omul nu a ajuns pe luna in '69. repet, nu-mi amintesc toate explicatiile, insa ceea ce prezentau oamenii aia acolo era absolut convingator. argumentele, detaliile, explicatiile ca omul nu a ajuns de fapt pe luna erau irefutabile. cel cu umbrele si alte chestii, le-ai enumerat si tu. aratau insa cum, daca filmul aselenizarii era dat pe o viteza mai mare, oamenii care pe luna se miscau in reluare, au exact miscarile pe care le-ar avea pe pamant. ma rog si cate si mai cate. deci in concluzie, as fi tentat sa cred ca omul de fapt nu a prea ajuns pe luna in '69 :)

Duke spunea...

Cred in doua ipoteze:
1. Nu au ajuns, totul a fost un esec si au realizat un film in studio pt a nu se face de ras.
2. Au ajuns insa "filmarile" au fost facute tot in studio, tocmai pt a ne ameti si starni controverse.

Doua lucruri sunt clare: filmarile nu au fost de pe luna.

PS: o secunda lumina are 300.000km iar pana la luna ar fi cam o secunda si un pic. In literatura de specialitate de vorbeste si de miliarde de ani lumina, iar la noi inca se pune problema daca am parcurs o secunda lumina. Teoretic daca am contrui o nava care sa se deplaseze cu viteza luminii (cea mai mare viteza posibila), tot ar fi imposibil sa ajungem in anumite locuri. (Navele noastre prind in jur de 16.000 km/h dar e posibil sa ma insel)

Anonim spunea...

lovely jubbly fantastic thanks so much

Check out my page: accident claims

Anonim spunea...

Much more businesses would have payday loan no documents far more sales when
they have this sort of support. There was never any quickly talking or strain, and also
to me that means and says a whole lot about a company.
We had several bumps bad credit loan
inside the road nevertheless they have been addressed ideal away.

Retain up the fantastic operate, like to cope with folks who like
and love their jobs.

Trimiteți un comentariu