sâmbătă, 27 iunie 2009

I Love You, Michael!!

Sponsori:

(Acest post a fost scris vineri seara, dar pentru ca furtuna care avea loc in timp ce-l compuneam mi-a prajit internetul timp de aproape o zi, nu il pot posta decat acum. Netul inca nu si-a revenit, postez de pe unde apuc...)

E prea devreme sa pot si sa vreau sa spun ceva coerent si articulat despre Michael Jackson. Sunt vorbe la cald ce-o sa scriu... Pana nu se decanteaza un pic situatia, ma feresc sa adaug prea multe... Totusi ce e de spus, o sa spun aici si acum. Cred ca muzica si fanii sunt cele mai concrete lucruri care vor trai dincolo de Michael. Despre muzica si geniul artistului ai citit peste tot, deci nu mai insist si eu. Oricum, dupa ce l-au facut tzicnit si pedofil o viata intreaga, acum toti se grabesc sa-i laude valoarea... Toata lumea scoate panglici pe gura... Despre cat de bun a fost, despre ce bine canta si dansa, cat de mult a insemnat pentru industria muzicala si tot asa. Sunt bune si astea... chiar si, poate, un pic prea tarziu pentru Michael…

Dar sa vedem cum e fanii. Am urmarit inca de azi-noapte tot ce s-a putut urmari despre fani. Printre care ma numar si eu... Fanii au fost si acum la inaltime. I-am vazut cantand, i-am vazut plangand, i-am vazut socati dar parca, inainte de toate, au fost uniti. Astazi am vorbit cu multi prieteni despre care stiam ca l-au iubit pe Michael. Am plans unii pe umarul altora. La fel parca si in blogosfera, cei care aveau cuvinte de lauda pentru artist isi trimiteau comentarii si imbarbatari unii altora. Si eu am comentat la multe articole si o sa mai comentez, pentru a-mi exprima, cat pot, regretul pentru pierderea lui Michael. La fel, primul meu post pe tema asta a primit multe comentarii, la cat de putine vorbe am spus…

Caci da, cred ca fanii au avut contributia lor la succesul lui Michael. Pentru ei muncea, isi dorea sa-i multumeasca mereu. Iar fanii i-au raspuns mereu. Ai auzit de mii de ori schimbul asta de replici: "I Love You, Michael / I Love You Too..."

Despre cum a acoperit presa subiectul nu vreau sa vorbesc prea multe. Azi-noapte, vitezele noastre televiziuni de stiri n-au fost in stare sa faca materiale mai lungi de un minut despre cel pe care eu il consider artistul mileniului. Caci indraznesc sa spun ca Michael Jackson a fost mai tare ca Elvis si Beatles la un loc. Atat ca faima cat si ca produs muzical si mediatic si tot ce vrei… Deci n-au fost in stare sa spuna prea multe... Sigur ca televiziunile americane si-au facut datoria, ca de obicei... desi la un moment dat, la CNN, Larry King ii intreba pe toti artistii cu care intra in direct cat de bun cantaret a fost Michael. Ma rog, o punem pe seama emotiei si a socului vestii :)

Eu totusi am protestat si nu am deschis niciun site romanesc pentru a vedea ce mai e cu Michael. Am citit blogurile, inclusiv ale voastre celor care poate cititi randurile astea, si presa straina. Consider, si sunt vehement in asta (!!!) ca presa romana (din care si eu fac parte…) ar trebui sa-si vada in continuare de Gutza, Nikita si Sexy Braileanca, si sa-l lase pe Michael in pace... Am intrat totusi legatura cu ziarul Libertatea pentru o chestie, care sa vad cu se concretizeaza, si va povestesc maine mai multe... Am vrut sa fac astfel ceva si eu pentru Michael… M-am mai uitat la ora 7, in paralel, la Antena 1 si Pro TV la stirea cu Michael si a fost ok, nimic de obiectat din perspectiva unui fan. Nu neaparat spectaculos dar ok...

Mi se umple totusi sufletul de mandrie cand, la ora la care scriu randurile astea, 21.40, vineri, atat MTV-ul cat si VH1-ul au editii speciale cu videoclipurile lui Michael. Da, da, da!!! A fost un mare artist, care merita asta!! Un artist si un OM inainte de toate. Am uitat mereu asta, toti, multi... Atat omul cat si artistul au scris istorie… Trust me, in viata asta, si poate niciodata, nu vom mai avea parte de un artist de talia lui… Chiar si prin moartea lui si dupa aia, Michael a continuat sa scrie istorie. Astazi a fost cu siguranta subiectul numarul 1 pe internetul din toata lumea… Doar atat mai spun, moartea lui este o veste tragica pentru mine si pentru multi altii. Cu toate astea, ea le inchide gurile tuturor celor care aveau cate ceva de obiectat despre omul Michael Jackson si va lasa doar muzica sa vorbeasca si legenda sa intre in istorie... Concluzia nu poate fi decat una singura – I Love You Michael!!!


Vezi si:
- Nuuuuuuu!!!!
- Cat de aproape am ajuns de Michael Jackson - poze
.
Twitter
Facebook

4 Pareri. Comenteaza:

Anonim spunea...

Un pic prea tarziu de fiecare data cand pleaca dintre noi o valoare, o valoare ce nu o stim aprecia decat post-mortem.

S-a dus langa ceilalti...Freddie, John, Jim, Falco, Jimmy, si multi atii....

Anonim spunea...

Frumoase cuvinte, desi as fi preferat sa se scrie astfel, despre Michael cat mai tarziu posibil. Ramane totusi muzica lui, munca lui... pentru a ne bucura de ea in continuare. Pentru asta a trait. A murit totusi facand ceea ce ii place cel mai mult.
Poate e mai bine asa... nu cred ca ar fi suportat neputinta, nu cred ca ar fi suportat ca spectacolele ce ar fi inceput in iulie sa nu fie perfecte si nu stiu daca ar mai fi putut atinge acele performante.
Sau cine stie...
E acum intr-o lume mai buna... cu siguranta.
Nu a dat nimanui sansa de a mai vorbi urat despre el, despre munca lui... dupa concerte sigur s-ar fi gasit niste figuranti sa carcoteasca.

BRAVO MICHAEL... NOTA 11 pentru tot ce ne-ai daruit cu atata sensibilitate.

P.S ce pacat ca unii au interpretat gresit acea sensibilitate a ta ... acum poate au inteles.
I Love You Michael!! e valabil si pentru mine

Greu sa te desparti de MTV acum...

Cipri spunea...

Cippy, dacă ar citi rândurile scrise de tine, ţi-ar răspune cu un sincer "I love you too" !!!

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ everybody - am avut netul mort aproape doua zile, de-aia am raspuns asa greu.

@ april - da, sa speram ca s-a dus intr-un loc mult mai bun, ca asta de aici parca nu mai era de mult asa bun...

@ fara nume - frumos si sensibil spus. da, mtv si vh1 s-au achitat de sarcina exemplar. chiar ma gandeam ca ce frumos din partea lor, dupa ce michael le-a tinut pe amandoua posturile cu muzica lui ani de zile.

@ cipri - merci mult. ce frumos ai spus. o sa tin minte treaba asta si o sa o povestesc de cate ori voi avea ocazia.

Trimiteți un comentariu