vineri, 22 mai 2009

Politicienii romani sunt din desene animate - poze

Sponsori:

Pai ce? Nu sunt politicienii romani din desene animate? Eu ii vad zilnc pe Cartoon Network... Adica fac show, se cearta, isi dau cu ciocanul in cap, se maimutaresc, par importanti dar nu prea sunt, ca-i voteaza doar 30 la suta din romani... Ce mai, si copiii rad de ei. Ca sa nu te mai chinui sa te gandesti unde i-ai mai vazut, avem aici un top al principalilor politicieni romani si personajele de desene animate cu care seamana.

Incepem cu Sorin Oprescu si Crabul Sebastian.

Crabul Sebastian nu exista în povestea originala a lui Hans Christian Andersen, asa cum nici lui Sorin Oprescu, un pesedist de rând, partidul nu-i harazise din capul locului o candidatura la Primaria Capitalei.

Crabul Sebastian a fost inventat de Disney din ratiuni strict muzicale: avea nevoie de un personaj care sa cânte vreo doua cântecele. Dupa ce acestea au devenit hituri, asa cum si candidatura lui Oprescu s-a dovedit un succes la public, crabul Sebastian a devenit un nume în animatie. Sorin Oprescu nu seamana doar fizic cu crabul Sebastian, ci are câte ceva si din comportamentul lui. E agitat si gafeaza regulat.

R2-D2 - Emil Boc

R2-D2, micutul droid de încredere din „Razboiul Stelelor“, e purtatorul de mesaje al printesei Leia, asa cum Emil Boc este un excelent vorbitor în numele comandantului navei, Traian Basescu. Amândoi sunt tehnici, R2-D2 repara stricaciunile produse navei de dusmani în „Razboiul Stelelor“, Emil Boc surubareste sa acopere gaurile lasate în buget de miliardele de euro cheltuite pe ultima suta de metri de PNL. La fel ca R2-D2, care, chiar avariat grav în batalie, e reparat la timp sa prinda cu luminitele aprinse si alte momente culminante din film, Emil Boc a fost macar o data indestructibil si a supravietuit caderii de la înaltime din studioul lui Andrei Gheorghe. De altfel e si inepuizabil, exact ca R2-D2, indiferent ce i-ai zice el îsi transmite netulburat mesajul de partid si de stat.

Kung Fu Panda - Marian Vanghelie

Creatorii lui Po, ursul panda din topor care ajunge sa se învârta printre marii maestri kung fu, parca s-au inspirat din anatomia lui Marian Vanghelie când l-au desenat. Grasun, cu cearcane de panda sub ochi, crescut în Ferentari si fara a prinde multa stiinta de carte (si-a luat bacalaureatul la 33 de ani, dupa ce anterior îl picase la Liceul Agricol din Branesti), Marian Vanghelie a intrat în politica si face azi legea în PSD. Daca Po, baiatul sarac al unui vânzator de taietei, s-a legat într-o zi de un manunchi de artificii ca sa ajunga sa participe la marele spectacol de kung fu, cazând în arena si viata schimbându-i-se, propulsoarele lui Marian Vanghelie la vârful partidului au fost Vanghelioanele de la Romexpo si gratariadele de 1 Mai. Maestrul de ceremonii al micilor din PSD seamana de altfel si cu Chef, consacrat în „South Park“ pentru talentul lui de a praji hamburgeri.

King Louie - Gigi Becali

Regele maimutelor din „Cartea junglei“, temut si slobod la gura, cu o armata de maimutoi în spate, de a caror frica stiu pâna si ursul Baloo si pantera Bagheera, vrea sa-l convinga pe puiul de om sa-i dezvaluie secretul focului, care l-ar face sa sara o treapta mai sus pe scara evolutiei. Cântecul lui, „I wanna be like you“ (n.r. - „Vreau sa fiu ca tine“), i se potriveste si lui Gigi Becali, care, dupa ce a facut suficienti bani, vrea sa sara si el o treapta mai sus pe scara evolutiei. Dupa ce a fost Razboinicul Luminii si Mihai Viteazul, deci a luat crema umanitatii, vrea sa ajunga si la crema divinitatii si se compara cu Iisus Hristos. King Louie a ramas însa cu buza umflata: n-a aflat niciodata secretul focului.

Magarul din „Shrek“ - Mircea Geoana

Prieten cu forta al lui Shrek, Magarului îi place sa cânte si sa sporovaiasca, ceea ce îi enerveaza la culme pe cei din jur, e lipsit de tact, n-are pic de rabdare si nu se poate concentra multa vreme. Adora prajiturile asa cum si Mircea Geoana adora placintelele soacrei, aratându-se într-un rând dispus sa-i ofere din ele si lui Traian Basescu. Desi tovarasii lui râd de el si nu-i dau nici o sansa, Magarul ajunge pâna la urma unde si-a propus. E si naiv - într-un episod nu stia cum sunt conceputi copiii, desi avea el însusi copii -, asa încât i s-ar putea potrivi si lui calificativul pe care Ion Iliescu i l-a acordat odinioara lui Mircea Geoana: prostanac.

Butt-head - Printul Radu Duda

Butt-Head si Radu Duda n-au în comun doar trasaturile fizice, fata prelunga, fruntea înalta si parul pieptanat pe spate, ci si un accident biografic. Butt-head s-a nascut în Highland (n.r. - tinutul înalt), Radu Duda traieste acum ca print la mare înaltime în familia regala a României. Ca si Butt-head, printul este un om hotarât si 100% sigur pe ceea ce spune.

Chucky, papusa ucigasa - Crin Antonescu

Daca s-ar fi facut si dupa chipul vedetei Crin Antonescu o papusa, asa cum s-au facut si pentru Britney Spears si Oana Zavoranu, Chucky ar fi fost aceasta. Nu doar ca seamana izbitor, ci îi mai leaga si un trecut linistit, de vitrina. Crin Antonescu a fost pâna sa intre în politica muzeograf, Chucky statea cuminte pe un raft în magazin pâna când cineva sa fie atât de nechibzuit sa-l cumpere, sa-l aduca cu încredere acasa si sa dezlantuie bestia din el. De altfel, politicianul a fost poreclit Chucky de colegii de partid, întrucât se spune despre el ca te ucide cu zâmbetul pe buze.

Angie din „Shark Tale“ - Elena Basescu

Asemanarea fizica dintre Angie si Elena Basescu e izbitoare, dar se opreste aici. Pestoaica cea buna, de conditie modesta, încerca sa îsi convinga iubitul, pe Oscar, sa se multumeasca cu putinul pe care îl are. În schimb, Elena Basescu nu pare a fi genul acesta de fata: are o masina de 70.000 de euro, un salariu pentru o slujba part-time de 17.000 de RON, ambitie politica pentru Parlamentul European si o evidenta dorinta de marire pentru buzele si tocurile ei.

Porky Pig - Adrian Nastase

Ca si Porky Pig, Adrian Nastase e rotunjor, gospodar, strânge, strânge, strânge, pâna se chiverniseste cum se cuvine si nu lasa de bunavoie pe nimeni, nici chiar politia, sa-l calce în ograda din Zambaccian. Porky Pig lupta pentru bunastarea lui: scotoceste pe sub gaini dupa oua, le cearta ca nu fac suficiente, le ameninta chiar ca le taie daca nu-si îmbunatatesc productivitatea, iar când o gaina fuge de la el cu un ou, capturarea ei e mai importanta pentru el decât cea a unui criminal în serie.

Catwoman - Elena Udrea

Ca si Elena Udrea, Catwoman, personajul de conditie negativa care l-a sedus pe Batman, e îndragostita de bijuterii si e dispusa sa cheltuiasca oricâta energie ca sa le aiba. Catwoman este la început o biata secretara, care ajunge sa îmbrace costumul femeii fatale. Elena Udrea si-a construit în politica o reputatie solida de femeie fatala, dar la ocazii, când îi serveste scopurilor, nu are nici un scrupul sa îmbrace costumul de gospodina si sa croseteze în direct. Ce o da de gol este ditai diamantul uitat pe deget.

Popeye Marinarul - Traian Basescu

Popeye Marinarul, eroul mai multor generatii, e un tip tare vesel, dar totusi nu-i recomandat sa îngrosi gluma cu el. Sare imediat la bataie si chiar poti sa-l faci sa vada stele verzi daca l-ai prins pe burta goala. Dar odata ce a pus mâna pe conserva lui de spanac e de neînvins. Bataiosul Traian Basescu are si el spanacul lui cu ajutorul caruia îsi face knock-out adversarii politici: simpatia populara. Fara Popeye al lui, daca Traian Basescu n-ar mai candida la Presedintie, PDL ar ramâne ca Olive fara aparare si ar tipa din toate puterile cu glas subtire dupa ajutor.

Master Yoda - Ion Iliescu

Master Yoda bate spre 900 de ani, dar asta nu îl împiedica sa fie cel mai întelept maestru din Univers. Si universul rosu al PSD îl are pe Yoda al lui, Ion Iliescu, care era sa faca 80 de ani în Parlamentul României, dar care la retragerea sa din Parlament a spus clar ca asta nu înseamna renuntarea la politica, aratându-se dispus sa dea în continuare sfaturi oricui. Daca în „Razboiul Stelelor“, master Yoda era un Jedi, cavaler al luminii, viata si opera politica a lui Ion Iliescu nu îl recomanda pentru aceasta demnitate, ci pentru cealalta.

Buldogul din „Tom si Jerry“ - Vasile Blaga

Spike, numit uneori si Butch sau Killer, câinele din „Tom si Jerry“, e leit Vasile Blaga, personajul din politica româneasca fiind poreclit si Buldogul. Amândoi sunt mari, zbiri, seriosi, se tin cu simt de raspundere de osul lor si nu gusta glumele, în mod special ale adversarului, neamul pisicesc, a carui existenta o dezaproba pe toata linia. Fioros între pisici, buldogului Vasile Blaga i-a facut de petrecanie în alegerile pentru Primaria Capitalei crabul Sebastian, cunoscut în politica româneasca sub numele de Sorin Oprescu.

Johnny Bravo - Ludovic Orban

Ludovic Orban nu e tocmai enorm de musculos si enorm de frumos ca fanfaronul Johnny Bravo, dar ca si el are întotdeauna la îndemâna un pieptan cu care sa-si perfectioneze freza, ca sa dea pregatit atacul la sexul frumos, pe care îl adora. Amândoi se pun, cu un enorm ego, în evidenta, Johnny Bravo îsi umfla muschii, face piruete si daruieste inimioare confectionate din propriul tricou, Ludovic Orban cânta la chitara, saruta mâini din plin, iar zâmbetul lui e tot o promisiune.

Roz din „Monsters Inc.“ - Norica Nicolai

Gasiti deosebirile dintre Norica Nicolai si Roz, hârtogareasa din „Monsters Inc.“, care se pare ca a iesit odinioara pe locul al doilea la Miss Monstropolis.

Gâscanul Uncle Waldo - Nicolae Vacaroiu

Despre Nicolae Vacaroiu si sprit s-au facut dintotdeauna glume. Acelasi lucru îl pateste si gâscanul betivan Uncle Waldo din „Pisicile aristocrate“ , despre care Musette spune ca îi place de el mai ales când e marinat în vin alb si nu doar stropit.

Ratatouille - Viorel Hrebenciuc

Ratatouille e soarecele care n-ar trebui sa se atinga de mâncarea dintr-un restaurant select, ca sa n-o contamineze, însa, gatind în mare taina si folosindu-se de o marioneta netalentata, schimba cursul cronicilor culinare ale vremii.

Robocop - Theodor Stolojan

Descoperiti remarcabilele calitati de robot pe care le are Theodor Stolojan, avându-l ca mostra pe Robocop.


Vezi si:
- Cei mai sexy jurnalisti romani - top, caricaturi
- Pusca si cureaua lata, varianta politica - video
.
Twitter
Facebook

1 Pareri. Comenteaza:

ordinarul spunea...

Daca te uiti bine la imagini zici ca personajele din desene au fost inspirate din politicieni. :))

Trimiteți un comentariu