duminică, 19 aprilie 2009

O noua moda: oua de Pasti sculptate

Sponsori:

Pai da, inrositul oualor de Pasti e o traditie depasita pentru smecheri. Metoda pe la unele case e acum sa sculptezi ouale. Sigur ca dureaza mult mai mult decat daca le inrosesti, dar rezultatele pot fi uneori chiar spectaculoase. Procesul tehnologic e destul de simplu: se ia oul de gaina, gasca, strut sau alta pasare, se goleste de continut cu doua gauri si o seringa. Apoi se spala pe interior, se lasa la uscat si dupa aceea e gata pentru sculptat.

Sculptarea lor se face cu o masina ca aceea a dentistului. Unele oua rezista bine la proces insa altele sunt mai fragile. Se zice ca arta asta are o rata de pierdere de vreo 10 la suta. Adica 10 oua din 100 se distrug in timpul sculptarii. Eu prefer in continuare ouale rosii... desi mi-as sparge musafirii sa le dau asa... de control niste oua sculptate... haha.



















Vezi si:
- Paste fericit!!
- Pasiune ciudata: echilibrarea pietrelor - poze
.

Twitter
Facebook

5 Pareri. Comenteaza:

Simona spunea...

Cica ultima moda in materie de oua de Paste, ar fi ouale vopsite si-apoi trecute printr-o pelicula de aur ;;) ... oricum ar fi ele, sculptate sau aurite, raman "fidela" oualelor rosii :)

Cipri spunea...

Astea nu le mai iei sa le ciocnesti ;)

Ana spunea...

Nu stiu cat de noua e "moda" oualelor sculptate. Cunosc pe cineva care face asa ceva de ani buni. Poate daruirea lor e noutatea ... Sunt dragute dar fac POC!

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ simona - ce tare e asta: oua de aur. or sa-ti sparga hotii casa sa-ti caute gaina care le face haha.

@ cipri - da, nici astea nici alea de aur. la revedere.

@ ana - fac poc in sensul ca se sparg, nu? pai moda oualor sculptate e noua comparata cu traditia de cat? doua mii de ani a oualor inrosite... :) (glumesc, eu acum am aflat de ea)

VictorCh spunea...

Sunt frumoase pana si acele "simple" "traforaje", dar basoreliefurile - PE LANGA frumusetea realizata - "rup gura targului": CUM (Biiip!) sa sculptezi basorelief in doar grosimea unei coji de ou? Si fragilitatea... (Mie mi-ar fi groaza pana si numai sa sterg praful de pe ele...)

Trimiteți un comentariu