marți, 3 martie 2009

Spectaculos! Imagini 3D pe strada - poze

Sponsori:

Dintotdeauna m-au fascinat chestiile astea. Imaginile 3D pe strada. Sper ca si pe tine... Acum am facut rost de ceva frumos, organizat, cu artisti si alte chestii...

Incepem cu Kurt Wenner. Asta e numele artistului. Este un arhitect la baza, dar a lucrat si pentru NASA ca ilustrator. Opera lui, ca putem sa-i spunem opera chiar daca are un spatiu de manifestare usor ca al grafitti-ului, imbina stilul baroc-religios cu suprarealismul lui Dali.






Preferatul meu este insa Edgar Müller. Hobby-ul neamtului astuia a fost sa transforme locatiile de zi cu zi in scene fantastice cu rechini care sar din trotuar, peisaje apocaliptice pe sosea, cascade sau ghetari unde nici nu te astepti.





Ar mai fi Manfred Stader. Artistul a inceput sa picteze strazile in anii '80. A luat niste premii si oricum a devenit de atunci unul dintre cei mai buni artisti ai strazii, atat in competitii cat si in campaniile publicitare la care a luat parte.





Julian Beever. Este probabil cel mai faimos artist 3D de pe internet. Face desene pe pavaj inca din anii '90. Beever lucreaza ca artist free-lancer pentru diferite companii. A facut desene in toata lumea, din Europa in SUA, Australia, Mexic, Brazilia sau Argentina.





Hai sa mai facem niste mici precizari ce e cu desenele astea. Sunt desene banale pe asfalt, doar ca privite dintr-un anumit unghi, din unghiul care trebuie, ele dau senzatia de 3D, de tridimensional. In mod normal, daca esti langa ele, desenele astea apar distorsionate, si sunt facute asa (distorsionate) printr-o procedura numita anamorfoza. Pentru ca doar dintr-un anume unghi ele dau senzatia de tridimensional. Iata mai jos cum o imagine distorsionata este reflectata corect de o oglinda.



Vezi si:
- Tatuaje 3 D
- Iluzii optice - poze facute cand trebuia
.
Twitter
Facebook

3 Pareri. Comenteaza:

Diana spunea...

Intr`adevar spectaculoase desenele!

Anonim spunea...

Salutare, foarte faina postarea... ce mai, arta.
Am dat azi peste un filmulet tare daca vrei sa te uiti, asta e adresa http://www.haioase.net/filmulete/gonind-in-somn-11402.htm. Vizionare placuta :-)

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ diana - da, diana. acum mi-as dori sa le vad si in realitate. chiar daca am inteles ideea, tot as fi curios cum arata ele pe asflat acolo, asa distorsionate cum zice ca sunt:)

@ sorina - dap, arta de arta. hehe, m-am uitat pe filmulet si chiar m-am distrat. bietul caine, era departe rau!!! :)))

Trimiteți un comentariu