joi, 19 martie 2009

O intrebare nesimtita...

Sponsori:

Se dau doua evenimente: primul in care m-a interesat recent o carte si in care am vazut-o la o taraba. Mica saraca (cartea, nu taraba), nu prea multe pagini, dar pretul voinic rau. Peste 200.000 de lei. Pentru ca nu banii ma fac pe mine, in mod normal as fi cumparat-o. Doar ca am stat si m-am gandit - pretul era totusi NESIMTIT de mare, intr-o tara, vreme si timp in care cartile se duc dracului si internetul e calare pe situatie.

Al doilea eveniment e cel in care am vazut, tot recent la televizor, reclamele la cartile Jurnalului National si ale Adevarului, ale caror preturi (cu ziar cu tot) sunt de 10, respectiv 8 lei.


Si acum intrebarea: cum mama naibii isi permit ziarele astea sa scoata carti asa de ieftine si tu editura bengoasa le pui niste preturi de-ti vine sa fugi?? Adica cei 20 de lei cat costa cartea aia pe care am vazut-o eu e un pret mediu. Caci se poate si mai mult... mult mai mult.

Sigur ca nu ma astept de la tine editura sa faci cultura. Te intereseaza si pe tine, ca pe noi toti, banii. Cat mai multi, cat mai repede si cu cat mai putina munca. Dar oricum, vere. Daca astia cu ziarele isi permit sa vanda carti chiar si cu 7 lei si sa si scoata profit (ca altfel nu le-ar mai vinde) pai cartile tale cu 20 de lei sa le mai cumpar vreodata?


Vezi si:
- Cartile - ce-au fost si ce-au ajuns... poze
- Revolta mea "dupa" blog
.
Twitter
Facebook

2 Pareri. Comenteaza:

Diana spunea...

Corect! Cartile sunt mult prea scumpe la noi! Imi placea tare mult sa pierd ore in librarii si sa ma uit la carti, am vazut carti foarte interesante,enciclopedii,carti mari atat la propriu cat si la figurat, dar ajungea si pana la 100 de lei (1 mil) sau chiar mai mult.Nu mai zic cele pentru copii,ca te doare mintea! Pai la noi ce e ieftin? Niiiiiiiiic

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

daaa. platim taxa de snobism la toate ca altfel nu-mi explic multe preturi. din pacate am renuntat de mult sa mai cumpar carti. pe cea de care am scris chiar mi-o doream, dar pur si simplu m-a enervat pretul ireal.

Trimiteți un comentariu