luni, 9 martie 2009

Cum face CFR misto de mine in mod constant

Sponsori:

Este a nu stiu cata oara cand merg in gara sa astept pe cineva la acceleratul care vine seara din Ardeal si trenul are intarziere cel putin 30 de minute. De ABSOLUT FIECARE DATA cand am asteptat trenul respectiv, intarzierea a fost acolo, de la 25 de minute in sus.

Intrebarea fireasca e in felul urmator: pai daca intarzierea a devenit obisnuinta, de ce mai anunta ora de sosire 20:45 ???? De ce nu spun ca vine mai tarziu, sa fie marja de asteptare cat mai mica??? Eu unul am asteptat (din nou) aproape o ora - cele 15 minute cu care am ajuns mai devreme plus 40 de minute de intarziere...

Imi fac sange rau daca ma gandesc la feroviarii japonezi care-si cer scuze pentru cateva zeci de secunde intarziere a trenurilor lor. Romania ramane Romania. Si uite in continuare si o mostra de gandire, care daca ar trece prin capul unui occidental i-ar provoca apoplexie pe loc. Singura explicatie pe care o am pentru care nu decaleaza CFR-ul ora de sosire a trenului respectiv este ca sa te oblige sa faci vanzare la McDonald's-urile din Gara de Nord... Pai pe cuvant, daca tot o freci o ora te duci si de indopi cu calorii acolo...

Dar o satisfactie tot ma incearca. Toate taxiurile importante si-au redus tarifele la 1,4 - 1,7 lei. Macar criza a mai facut un pic de ordine in departamentul asta, ca erau si mult prea smecheri taximetristii astia (ajunsesera sa nu mai ia, din gara, decat curse lungi) si voiau sa creasca tarifele si mai mult.

Revin la tema postului, ca sa nu o las nasoala cu CFR-ul. Vreau sa precizez ca nu e o companie care sa ma enerveze exagerat. Adica isi vad de treaba acolo cum pot, luptandu-se cu concurenta microbuzelor care le "fura" in mod constant clientii. Dar poate tocmai de-aia n-ar strica un pic mai mult respect fata de fraierestenii care vin si stau in frig o ora, gandindu-se ca daca gresesc tocmai azi, si vin la fix, adica la cat scrie in program?


Vezi si:
- Trenurile romanesti sunt supraaglomerate??
- Matrimoniale. Vrei sa calatoresti cu trenul forever?
.
Twitter
Facebook

5 Pareri. Comenteaza:

zurliu spunea...

Păi vezi tu, trenul când trece prin ardeal o lasă mai moale. Uşor mecanic că nu-i grabă, lasă că gara nu pleacă nicăieri :))

Unknown spunea...

la noi taxiul s`a facut 1 LEU :)

...acuma`mi permit si io :))

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ zurliu - haha. la asta nu m-am gandit... s-ar putea sa ai si tu dreptate. dar dupa ce trece muntii ar putea s-o iuteasca un pic sa mai recupereze:))

@ deia - oho, un leu e boierie. si eu cand am locuit in brasov, anul trecut, se ieftinisera tot asa taxiurile. de fapt le-au scumpit si nu mai circula nimeni si le-a facut mai mici decat erau, tot in jur de un leu. intre timp le-au marit la loc dar a venit criza. deci ar trebui sa le fi redus iar si acolo.

tu de sibiu vorbesti, nu?

Unknown spunea...

da, de Sibiu :)

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

fain. si eu am locuit in sibiu vreo doi ani, acum vreo 10, 11 ani. in valea aurie si pe calea victoriei, parca ii zicea. mi-a placut orasul si perioada petrecuta acolo :)

Trimiteți un comentariu