miercuri, 5 noiembrie 2008

CNN - primul reporter-holograma din lume

Sponsori:

Dati dreaq astia de la CNN! Cu un pas inaintea tuturor, mereu. Ar merita prime groase angajatii care se ocupa de dezvoltare si new projects. La alegerile astea au mai pus de-o premiera. Prin intermediul tehnologiei digitale, au adus in direct, in studioul lor din New York un reporter care se afla pe teren tocmai in Chicago. O tehnologie tip Star Wars, cu imagine tip holograma.

"Este ca si cum as urma traditia printesei Leia", spune reporterita Jessica Yellin, "(...) este un decor remarcabil aici, iti pot spune asta. Ma aflu in interiorul unui cort, in Chicago, pe care inginerii nostri l-au construit in 3 saptamani. Sunt 35 de camere de inalta definitie care se afla in jurul meu. Ele filmeaza corpul meu din diferite unghiuri (...) camerele de aici se misca atunci cand si cele de la New York se misca."

Initial am crezut ca e doar o iluzie pentru privitori si ca Wolf Blitzer, gazda emisiunii nu o chiar vede acolo. Ca si televiziunile romanesti mai folosesc grafica din asta de pare reala, a fi acolo. Dar, la o privire mai atenta, ma gandesc ca sunt totusi 35 de camere in jurul fetei... Nu ar fi nevoie de atatea pentru o simpla chestie de traveling.

Deci inclin sa cred ca toate camerele alea se coordoneaza intre ele, fac exact aceleasi miscari sincronizate cu cele de la New York, adica din studio, iar gazda, Wolf, chiar o vede pe fata acolo asa cum o vedem noi.

Interesanta oricum ideea. Premiera mondiala si pentru televiziune, cum spuneam. La primul razboi din Golf au fost primii care au transmis live de pe acolo, la invadarea Irakului au inventat reporterii embedded, adica aflati in tancurile armatei. Acum cu holograma... Mare chestie. Oricum o sa ma mai documentez cu asta cu holograma si revin, daca e cazul. Pana atunci, mai jos, transmisia cu pricina, asa cum a fost ea in direct. Enjoy!!

Twitter
Facebook

0 Pareri. Comenteaza:

Trimiteți un comentariu