miercuri, 1 octombrie 2008

Presa sau cum ucid politicienii amantele fotbalistilor

Sponsori:


Din noianul de stiri pe care ni le livreaza “mass-mediile” noastre, cateva filoane isi itesc capul mai abitir ca restul. Putem spune, fara teama de a gresi, ca presa in ansamblul ei, ne furnizeaza sistematic stiri politice, violente si fotbalistice. Adica NEINTERESANTE.

La ce altceva, in afara de distrarea ieftina a omusorilor, ajuta aceste subiecte? Citeam o stire ca Bogdan Olteanu (PNL) a intrat in dizgratia colegilor de partid. So fucking what?? Despre baletul politic si social al Elenei Udrea ce sa mai vorbim... Cum progreseaza societatea daca punem boticul constant la susanele politice de zi cu zi? Cu cine s-a aliat X, cu cine s-a certat Y, pe cine a dat in judecata Z…

La fel, accidentele, crimele, violurile care ne sunt bagate pe gat de unele televiziuni, sunt si ele de notorietate. Interesant, instructiv si reconfortant si asta… Pai nu?

La stirile sportive Gigi Becali, Cristi Borcea, Nu-stiu-cum Mititelu si compania fac legea. Mari caractere, mari personalitati!! :) Cu fotbalul incepe si se termina lumea; cu frizurile, tatuajele si garderoba fotbalistilor. Frate, noi nu mai avem si alte sporturi ??

Cred un lucru, pe care nu l-am documentat suficient: multi ziaristi scriu despre domeniile lor de interes, despre ce-i intereseaza pe ei si poate mai putin despre un interes mai general. Cum altfel sa-mi explic popularitatea de care se bucura, de exemplu, segmentul publicitatii. Pe cine naiba intereseaza publicitatea si detalii legate de domeniu, daca nu doar pe specialisti? Este oricum un subiect cool, asta.

Ma vad nevoit sa laud in aceste conditii un jurnal precum cel public de la TVR. Dar despre el scrie mai multe si mai bine Anca AICI.

Oricum, nu cred ca suntem o natie idioata. Avem calitatile noastre clare. Dar totusi, cred ca pe ici pe colo, mai suntem si prostiti. Bolanziti. Si cata vreme astea ne sunt reperele… asta ne este si va fi si modul de viata si gandire.

Dar o putem lua si asa: daca poporul nu face mai nimic notabil, macar sa-l distram :))

Twitter
Facebook

0 Pareri. Comenteaza:

Trimiteți un comentariu