miercuri, 24 septembrie 2008

Traian Basescu: un (alt) presedinte infrant?

Sponsori:


Sa traiti bine!! Ha-ha-ha. Adriane nici nu stii, cat de mic incepi sa fii. Astea sunt ideile care insoteau si prefigurau, acum 4 ani, o efervescenta politica nemaintalnita in Romania. Si asa a si fost. Valurile n-au lipsit, show-ul politic si social a atins apogeul, dezmatul institutional si mediatic a fost la el acasa.

Astazi am vazut fragmente din discursul presedintelui rostit in Parlament. Basescu nu mai are demult aura care-i insotea simpla rostire a numelul sau. A a vut un discurs cuminte. Nici pe departe unul apocaliptic cum anuntau ziarele de azi. A vorbit constiincios si, desigur corect, despre chestiuni de politica interna si externa. Parlamentarii?? Pai multi au lipsit iar cei care au fost acolo se plictiseau teribil.



De ce a fost nevoie de discursul asta?? De reconfirmare a imaginii, de plictiseala, sa nu uitam de el, si inca vreo cateva. Mi-a placut de Baselu’ la vremea lui si, atat cat conteaza, mai degraba il admir inca, decat ma enerveaza. Dar:

Mai cred acum ca a fost un balon mai umflat decat parea, iar efectele nefaste ale scandalurilor pe care le-a declansat au fost considerabile. Am mai scris despre asta.

Nu stiu care ar fi fost traseul sau in fruntea tarii, daca detractorii l-ar fi lasat in pace. Insa nu l-au lasat si de cativa ani ii pun piedica in orice face.

Cred ca felul sau de-a fi i-a jucat o festa: a ramas singur atat in ceea ce-i priveste pe apropiatii/consilierii lui dar si in ce priveste aliatii politici. Amenintati cu excluderea din Parlament, atat PRM-ul lui Vadim cat si PNG-ul lui Becali sunt singurii care se intrec acum in laude sau non-combaturi in privinta primului om al tarii.

Cat despre critici. Acestia si-au facut treaba. Bine. E o lectie de invatat aici. They kept pushing iar rezultatele, surprinzator as zice si contrar asteptarilor, incep sa se vada.

Twitter
Facebook

0 Pareri. Comenteaza:

Trimiteți un comentariu