vineri, 1 februarie 2008

"Vrajeala". Expresie argotica sau realitate ?

Sponsori:

Vrajeala este de doua feluri:

1. cea pe care o arunci pentru a te eschiva de la adevar;

2. cea pe care o folosesti pentru a a cuceri o persoana de sex opus;

Noi vom trata cazul 2. Ai auzit vreodata texte gen: “poti sa-mi desenezi niste cifre care sa semene cu numarul tau de telefon” sau “mi-am pierdut ursuletul, nu vrei sa te culci tu cu mine”? Daca da, inseamna ca stii ce este vrajeala.

Acest cuvant mai are corespondenti in limba literara cum ar fi “flirt”. Depinde foarte mult de educatia unui om si de gradul de cultura atunci cand scoate niste texte pentru a flirta cu cineva. Totodata depinde foarte mult si de persoana cu care flirteaza, din aceleasi puncte de vedere. Daca ar fi sa sa facem un salt in timp si sa ascultam de undeva, neobservati, ce texte foloseau poate bunicii nostri, am fi foarte surprinsi sa ne dam seama ca nu este nimic diferit, poate doar masina full option.

Pentru oameni acest concept poate insemna ori ceva urat, ori ceva comic, ori ceva vital. Sa intram in cateva situatii:

- te desparti de prieten si peste cativa ani, vine cu vrajeala pentru a obtine ceva de la tine. Acesta este cazul nefericit si daca nu iti dai seama cazi in cursa ca un iepure derutat si confuz.

- te aflii intr-un loc si vezi pe cineva care te atrage exagerat de mult. Este momentul in care trebuie sa actionezi fara a ezita. Te prezinti si incepe procedeul numit si flirt.

- esti deja implicat intr-o relatie si te mai implici intr-o a doua sau a treia. Acesta este cazul in care trebuie sa ai niste texte fara greseala.

Situatii ipotetice mai sunt slava Domnului dar urmarile sunt numai doua: ori o relatie reusita (sentimentala sau strict sexuala), ori o relatie esuata in care cineva are de suferit.

Acest subiect ar mai putea fi dezbatut in pagini cam cate ar fi in Biblie, dar am extras doar esenta. Concluzia, in schimb, este in antiteza cu uratenia acestei expresii argotice. Fiecare dintre noi stie, constient sau nu, atunci cand aude “vrajeli”, dar multi nu isi dau seama ca si asta este o componenta a noastra. Mai mult, avem nevoie de asta, pentru a ne pastra un tonus psihologic. Vrajeala este arcul lui Cupidon, dar, manuita de un dobitoc poate fi o simpla arma. Profund, nu?

autor: Dan Popescu, MixxL

Twitter
Facebook

2 Pareri. Comenteaza:

Shani Alexandra spunea...

nu cred ca bunicii foloseau "vrajeli" cu nr e telefon, cel putin nu celulare(iar cele fixe se gaseau rar, nu la fiecare casa)...=))

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

Desigur ca in mare parte ai dreptate...insa de dragul jocului si al exprimarii...poate imi dai si mie niste circumstante atenuante...:)

Trimiteți un comentariu